Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън прекъсна серията

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън прекъсна серията
Коментари Харесай

Хамилтън прекъсна серията на Верстапен с победата си в квалификацията на „Силвърстоун“

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън прекъсна серията от три следващи победи в квалификациите на Макс Верстапен откакто завоюва сесията в домашния си уикенд за Гран При на Англия. 

След първите излизания на пистата в решителната фаза на квалификацията преимуществото бе за Хамилтън, който макар че „ теглеше “ Верстапен по обиколката бе с 0.172 по-бърз от водача на Ред Бул. Британецът обаче позволи неточност в последния завой в своя втори опит и не съумя да усъвършенства своя резултат. Въпреки тази неправилност, която му коства над три десети, седемкратният първенец остана неосъществим и победи Верстапен с 0.075 секунди.

Трети на стартовата решетка за утрешната спринтова подготовка ще застане вторият водач на Мерцедес Валтери Ботас, който даде въздушната бликам на своя съотборник в решителната фаза. В крайното класиране финландецът бе с 0.194 по-бавен от Хамилтън. Четвъртото време в сесията даде Серхио Перес, който обаче го загуби поради овакантяване на пистата в 15-я завой. Така четвърти в утрешния ден ще потегли Шарл Леклер, а Перес ще тръгне от петото място.



Шести и седми на стартова решетка ще застанат водачите на Макларън Ландо Норис и Даниел Рикардо, а осми ще бъде Джордж Ръсел. Пилотът на Уилямс донесе второ следващо класиране в подготовка три за своя отбор, като в нея той даже победи Карлос Сайнц и Себастиан Фетел, макар че бе самичък на пистата при своята единствена обиколка във финалните 12 минути.

Със единствено 25 хилядни от секундата Фернандо Алонсо не съумя да се класира за решителните 12 минути и ще потегли 11-ти в утрешния ден. Компания на двукартния първенец на шестата редица ще прави Пиер Гасли, който бе с 0.028 по-бавен от испанеца. На 13-та позиция на стартовата решетка на следващия ден ще застане вторият водач на Алпин Естебан Окон, а най-бавни в подготовка две бяха Антонио Джовинаци и Ланс Строл, които ще потеглят надлежно 14-ти и 15-ти.

Осмият ред в утрешния ден ще бъде допълнен от Юки Цунода, който бе с 0.026 по-бавен от Строл в подготовка едно и ще потегли 16-ти. Зад японеца на деветата редица ще се наредят Кими Райконен и Никола Латифи, а последната ще бъде за дуото на Хаас Мик Шумахер и Никита Мазепин. За Райконен днешната подготовка беляза четвърта поредна елиминация още след първите 18 минути, както и четвърта поредна загуба от Джовинаци на „ Силвърстоун “.



Утрешната спринтова подготовка, която ще е с дължина от 100 километра или 17 обиколка стартира в 18:30 часа българско време. В нея всички водачи ще имат правото на свободен избор за старта, какъв ще бъде казусът и в неделния ден. 

Преди спринтовата подготовка е планувана и втората подготовка за този уикенд, която стартира в 14:00. В нея обаче тимовете и водачите няма да могат да вършат основни промени по своите болиди, които от началото на квалификацията се намират в изискванията на „ закрит парк “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР