Седемчленна делегация на жълтите жилетки се срещна с премиера на

...
Седемчленна делегация на жълтите жилетки се срещна с премиера на
Коментари Харесай

Представители на „жълтите жилетки“ се срещнаха с премиера на Франция

Седемчленна делегация на " жълтите жилетки " се срещна с премиера на Франция Едуар Филип нощес и съобщи, че чака отговор от президента Еманюел Макрон на своите оферти , съобщи АП.
 
" Премиерът осъзнава сериозността на обстановката. Той ни изслуша и даде обещание да съобщи нашите претенции на президента на Републиката. Надявам се, че той ще приказва на народа на Франция като татко, с любов и почитание, и че ще вземе мощни решения ", съобщи на излизане Кристоф Шалансон, представител на придвижването.
 

По думите на Шалансон пред репортерите делегацията на протестиращите е поискала ограничения за възстановяване на заплащането на работещите и на покупателната дарба на французите. " Премиерът ни чу, в този момент чакаме президента да приказва ", сподели Жаклин Моро, друга участничка в срещата.
 


Тя бе показана от държавното управление като опит за реализиране на разговор преди предстоящите през днешния ден всеобщи демонстрации и опасенията от принуждение, отбелязва АП. Емануел Макрон , който резервира безмълвие пред цялата седмица, даде да се разбере, че няма да приказва за рецесията преди началото на идната седмица , напомня Агенция Франс Прес.

Изненадващо нощес президентът посети парижко предградие, с цел да се срещне с мобилизирани жандармеристи, които ще пазят реда на " Шанз-елизе " през днешния ден.-->
 
Визитата в казарма в Ножан-сюр-Марн източно от Париж не беше оповестена авансово. Нямаше представители на пресата. Според Елисейския замък Макрон е разговарял към час с към 60 офицери, които са взели участие в потушаването на безредиците предишния уикенд. Той насърчил офицерите и им благодарил за работата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР