Седем юбилейни издания, посветени на момчето магьосник, излизат на 13

...
Седем юбилейни издания, посветени на момчето магьосник, излизат на 13
Коментари Харесай

Ветеранът Любен Зидаров илюстрира юбилеен "Хари Потър"

Седем юбилейни издания, отдадени на момчето вълшебник, излизат на 13 ноември - същата дата, на която през 2000 година по книжарниците у нас се появява първият разказ " Хари Потър и философският камък ". Кориците им са дело на именития илюстратор Любен Зидаров. 

Роден на 23 декември 1923 година и почнал да твори при започване на 50-те години на предишния век, художникът е илюстрирал над 200 заглавия от българската и международната литературна класика. Носител е на влиятелни национални и интернационалните оценки в региона на художественото оформление на книгата. Днес ветеранът е един от дребното илюстратори в света, художествено превъплътил и историята за Хари Потър с поддръжката на Дж. К. Роулинг. 

В градинката на " Кристал " до 17 ноември може да се види галерия с творбите на Зидаров към седемте тома. А премиерата на българските юбилейни издания ще бъде на следващия ден вечер от 18 ч. в НДК. Тогава в " Клуб 1 " на двореца е и финалът на състезанието за детска рисунка, въодушевена от книгите, в която взеха присъединяване 896 деца от 1-ви до 7-и клас. Наградите в три възрастови категории ще връчат самият Любен Зидаров и известният блогър Стан. 

Отбелязването на 20-ата годишнина от издаването на първата книга от поредицата " Хари Потър " ще продължи с разнородни начинания цяла година - до 13 ноември 2020 г. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР