Седем станаха жертвите на свлачището на остров Иския, съобщиха от

...
Седем станаха жертвите на свлачището на остров Иския, съобщиха от
Коментари Харесай

Потвърдено. Българка сред жертвите на свлачището в Италия

Седем станаха жертвите на свлачището на остров Иския, оповестиха от БГНЕС.

Сред тях е и 58-годишната българка, която се търсеше, както и новородено бебе и още две деца, които са били затрупани от тиня и парчета. Информацията удостовери префектът на Неапол Клаудио Паломба. Властите оповестиха, че българката е била на екскурзия. Италианското държавно управление разгласи изключително състояние на острова за идната една година, както и разпределяне на два милиона евро за засегнатия район. Спасителните екипи в Италия не престават да търсят още петима души

Пристанището на острова, известно с термалните си бани, сега е затворено. Повече от 100 души са изолирани в домовете си без ток и вода, оповестиха управляващите.

Движението е блокирано по доста от пътищата на острова, а избавителните служащи мъчно съумяват да достигнатдо най-силно засегнатите от наводненията региони.

Тъй като до някои къщи може да се стигне единствено по тесни улички, спасителите към момента не са съумели да ревизират всички здания и да открият действителния размер на вредите. Няколко души останаха блокирани в хотел без ток.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР