Седем медицински сестри от подалите колективната оставка в Карловската болница,

...
Седем медицински сестри от подалите колективната оставка в Карловската болница,
Коментари Харесай

Седем сестри от Карловската болница оттеглиха оставката си

Седем медицински сестри от подалите груповата оставка в Карловската болница, отдръпнаха молбите си занапускане. Те се бяха включили към сътрудниците си от детското поделение. Повод за недоволството им са ниските хонорари в здравното заведение.

Здравните служащи са безапелационни, че главната им заплата би трябвало да стане 950 лв., споделят медицинските сестри, връчили предизвестията си за овакантяване.

Медицинските сестри се срещнаха с шефа на болничното заведение Христо Пелев и министъра на опазването на здравето. На срещата е станало ясно, че на работещите в болничното заведение ще бъдат препоръчани два разновидността за постигане на желаните работни заплати - или заплатите им от октомври да се усили със 100 лв. и да получават в допълнение материално стимулиране или на всички заплатите да се усилят на 950 лв..

Директорът изясни пред БНР, че в случай че при втория вид болничното заведение не издържи финансово, ще се наложи да има понижаване на заплатите.

По-рано през днешния ден здравната сестра Силвия Стайкова разясни, че сега тя и колежките ѝ получават сред 720 и 750 лв. и от 7 години не им е изплащано в допълнение материално стимулиране. Своите оставки приготвят и медицински сестри от детските ясли в Карлово. В събота в подбалканския град се състоя митинг за почтени хонорари и естествени условия на труд, проведен от Асоциацията на българските медицински сестри, като в него се включиха сестри от Кърджали, София, Пазарджик и Пловдив.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР