Седем мъже и една жена изпраща в 47-ия парламент област

...
Седем мъже и една жена изпраща в 47-ия парламент област
Коментари Харесай

Седем мъже и една жена изпраща в 47-ия парламент област Велико Търново

Седем мъже и една жена изпраща в 47-ия парламент област Велико Търново. С най-вече персонални преференции в района е проектант Йордан Терзийски от „ Продължаваме промяната “. Преференциите пренаредиха листите на ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия. 

Архитект Йордан Терзийски получи 1927 персонални преференции. Заедно с него от „ Продължаваме промяната “ от Великотърновска област в Народното събрание влиза и нотариусът Милен Митев.  

ГЕРБ-СДС резервира двата си мандата и още веднъж изпраща в Народното събрание някогашния здравен министър професор Костадин Ангелов и третия, издателя Димитър Николов, който с 1734 преференции пренарежда листата. 

В Българска социалистическа партия с най-вече преференции е ръководителят на Общинския съвет в Павликени Христо Кавалски, само че те не му стигат да измести лидера, юриста Явор Божанов, който още веднъж ще съставлява региона в Народното събрание. 

С един мандат е и „ ИТН “. Водачът професор Андрей Чорбанов е декларирал, че желае да влезе от София и Велико Търново ще се съставлява от юриста и номиниран за правосъден министър през лятото Момчил Иванов. 

Спечеленият мандат на Движение за права и свободи най-вероятно ще бъде изпълнен от 30-годишния икономист Мастън Мастънов, тъй като лидерът Делян Пеевски и вторият Йордан Цонев ще влязат надлежно от Благоевград и Пазарджик. 

Единствената жена народен представител от региона ще е 26-годишната шахматистка Цвета Галунова от „ Възраждане “. Водачката на листата и претендент за вицепрезидент Елена Гунчева ще влезе от родния си град Пловдив.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР