Седем институции, отговорни за качеството и организацията по пътищата у

...
Седем институции, отговорни за качеството и организацията по пътищата у
Коментари Харесай

Експерт: 7 институции бяха наясно със състоянието на Струма край Боснек, никой не реагира

Седем институции, виновни за качеството и организацията по пътищата у нас, са били наясно със положението на автомагистрала " Струма " в региона на село Боснек, където по-рано през днешния ден 45 души починаха, откакто рейс от Северна Македония, пътуващ от Благоевград към София,. Това съобщи пред   Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

По думите ѝ тя персонално неведнъж е подготвяла и изпращала отчети за положението на автомагистралата до Групово дело " Национална полиция ", Министерство на вътрешните работи, Министерството на районното развиване, Министерството на превоза, АПИ, община Перник и прокуратурата. На въпрос каква е била реакцията от тези институции, Русинова отговори: " Нула. Никаква ".

Тя изиска незабавните оставки на шефа на ИА " Автомобилна администрация " и на шефа на Дирекция " Пътна сигурност " в Агенция " Пътна инфраструктура ". По думите ѝ след деликатен прочит би трябвало да се види кои са останалите хора, виновни за системата с пътната сигурност, които не са си свършили работата. " Тогава те да бъдат по този начин положителни и също да си подадат оставките ", безапелационна беше тя.

Експертът разказа правата като такава с централизация на ПТП и съобщи още, че тя е открита през 2004 година. По думите ѝ в региона има изчезнали пътни знаци, изчезнали ограничаващи системи и изчезнала маркировка.

Русинова разяснява и думите на водачът на " Зелено придвижване " Борислав Сандов , който сподели по-рано през днешния ден, че тъкмо този сектор, въпреки да бъде опоменаван като 30-и километър от автомагистрала Струма, в действителност не е автомагистрала, тъй като не дава отговор на изискванията за такава, заради което се води като " скоростен път ":
Главен комисар Николов: Изгорелият рейс е самокатастрофирал
" Автобусът е самокатастрофирал ". Това изясни шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл...

" Изискванията за автомагистрала и скоростен път са доста сходни, като, естествено, скоростните режими са разнообразни. Аз мисля, че този сектор се води автомагистрала, а не скоростен път, само че в реалност там е лимитирана скоростта на 120 км в час. Независимо от това обаче, условията за пътна маркировка, за светлоотразителност на пътните знаци, за положението на предпазните системи и положението на асфалта са идентични за всички пътища, няма по какъв начин да се оправдаваме с това че е скоростен път, а не автомагистрала ".

Причините за злополуката

Според първите разбори на специалистите от Европейския център за транспортни политики повода за злополуката е или заспиване на лидера, или нещо, което му се е случило, с цел да загуби ръководство на рейса. " Той се е блъснал в едната мантинела, бордюрът и мантинелата там са го подхвърлили, водачът е изгубил ръководство и се е блъснал в другата мантинела. Напълно е допустимо да има и техническа нередовност на рейса ", сподели Русинов.

" За възможен гърмеж в рейса, каквато македонският министър председател Зоран Заев , специалистът сподели: " Ние също чухме за този гърмеж, само че той може да се е случил откакто транспортното средство към този момент се е блъснало в мантинелите ".

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР