Седем блока са пострадали при тазнощния обстрел на украинската армия

...
Седем блока са пострадали при тазнощния обстрел на украинската армия
Коментари Харесай

Белгород под обстрел, расте броят на руснаците, които искат разселване

Седем блока са потърпевши при тазнощния обстрел на украинската войска по съветския град Белгород . Нанесени са вреди и по административна постройка, както и по 5 паркирани автомобила.

Губернаторът Вячеслав Гладков не прецизира употребяваното по регионалния център оръжия .

Също по този начин не се удостоверява публично информацията за пожар в село Дубовое.

Кметът на Белгород Валентин Демидов разгласява в обществените мрежи фотоси от нанесените провали - на един от фотосите се виждат вреди по плувен басейн .

Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че противовъздушната защита е свалила 10 снаряда RM-70 Vampire. От министерството не разясняват следствията от обстрела.

Украйна пък въобще не разяснява дейностите си в граничната й Белгородска област, даже и откакто през последните два месеца внезапно усили броя на офанзивите. Те станаха съвсем ежедневни или по-точно еженощни.

Преди няколко дни пропагандистката на Кремъл и началник на каналите RT Маргарита Симонян разгласява апел в обществените мрежи съветските жители да се включат в акции за търсене на жилища за искащите да се изтеглят от Белгородска област.

" Съграждани, не мога да се оправя! Бомбардират Белгород. На фамилиите, децата и хората с увреждания би трябвало да се помогне. "

Симонян декларира, че има доста подадени заявки за краткотрайно пренасяне , а " нашето семейство " към този момент е платило за преместването на над 100 фамилии. Вероятно има поради акция на медийния конгломерат, който ръководи.

Броят на поръчките за това пораства, признава журналистката.

Който има опция да помогне с пари или жилища да се причисли, моли Симонян, допълвайки че в съветската победа няма подозрение, те ще победят и това са краткотрайни компликации.  " Но до момента в който ги има, би трябвало да се обединим и да изживеем този интервал дружно. "

Симонян дава и координати, където могат да се вършат дарения, както и да се дава информация.

Официалните управляващи не са съобщавали за акции за евакуация, като се изключи няколко погранични обитаеми места - да вземем за пример Грайворонския регион. Там кметът Генадий Бондарев прикани жителите, макар че преди този момент управляващите опровергаваха информация за евакуацията.

Преди няколко дни още веднъж популяризираната в интернет информация за въвеждането на полицейски час на територията на града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР