Седем български граждани са обвинени за участие в организирана престъпна

...
Седем български граждани са обвинени за участие в организирана престъпна
Коментари Харесай

Седем обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти

Седем български жители са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти. По разкриването ѝ се е работело от началото на годината, споделиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. От там регистрираха и работата си по акцията против наркоразпространението.

Групата, занимавала се с каналджийство, имала строга организация, споделиха още от Министерство на вътрешните работи.

Мигрантите са били поемани от границата с Турция. Приспивали са в Бургас, Пловдив или Пазарджик. После са докарвани за известно време в София, по-късно извеждани през Сърбия.

Всеки мигрант е трябвало да заплати по 2 500 евро, като 1 500 от тях са отивали персонално за ръководителя на незаконната група, обясниха от Министерство на вътрешните работи и от прокуратурата.

По интервенцията се е работело дружно с ЕВРОПОЛ.

Акцията против разпространяването на опиати статистиката сочи - 400 души упрекнати. Най-младият е 17-годишен възпитаник, продавал хапчета по 50 лева 254 са досъдебните производства, 10 разкрити нарколаборатории, 1 500 учебни заведения и региони към учебни заведения са тествани, както и 1600 заведения. Ето и още от казаното от представителя на основния прокурор Сийка Милева:

" В интервенцията " Бяло " бяха конфискувани над 10 хиляди дози опиати, като палитрата е доста разнообразна - от метаамфетамини, марихуана до кокаин и модерната дрога, дизайнерската дрога. Това са евентуално и над 10 хиляди дрогирани водачи, които са евентуални убийци по българските ни пътища ".

От прокуратурата и от Министерство на вътрешните работи предизвестиха, че акцията няма край и продължава.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР