СДС се регистрираха в Централната избирателна комисия, предаде БГНЕС.Имаме решение

...
СДС се регистрираха в Централната избирателна комисия, предаде БГНЕС.Имаме решение
Коментари Харесай

СДС се регистрира самостоятелно в ЦИК, но остава в коалиция с ГЕРБ

СДС се записаха в Централната изборна комисия, съобщи БГНЕС.„ Имаме решение на Националната конференция, което не можем да променим. Винаги на локални изброи се записваме независимо, само че това не значи, че няма да се явяваме като локална коалиция дружно. Предполагам, че в множеството общини ще има локална коалиция ГЕРБ-СДС “. Това съобщи Румен Христов, ръководителят на Съюз на демократичните сили.„ Внесли сме 6 724 подписа и се надяваме, че в тези общини, в които има наличие Съюз на демократичните сили ще имаме претенденти за общински съветници, на доста места и за кметове. За София ще бъдем дружно с ГЕРБ ”, сподели той.

Румен Христов разясни, че подготовката за издигането на кандидатура за кмет на София върви с цялостна мощ. „ Първоначално смятах, че конфликтът ще бъде на идеологическа основа, т.е. претендент на Държавна сигурност, претендент срещу Държавна сигурност и направихме нещо като проучване. Оказа се, че хората се интересуват от прагматични въпроси, свързани с бита в София, придвижването, замърсяването на въздуха, тъй че претендентът за кмет би трябвало да бъде добре осведомен с проблемите на София, да има опит и да взема решение проблемите на жителите ”, разяснява ръководителят на Съюз на демократичните сили.Той акцентира, че до 19-ти септември ще бъде ясно името за претендент за кмет на София на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Христов изясни, че се чака тази седмица четвъртък или петък да има лидерска среща с сътрудниците в изпълнителната власт.

„ Предполагам, че в четвъртък ще бъде уговорена, а в петък ще бъде извършена. Няма да скрия, че има триене. ГЕРБ-СДС не печелят от обединението с ПП-ДБ, само че има значими въпроси за решение, които единствено постоянно държавно управление може да реши. Надявам се, че без значение от опълчването, което ще бъде в съвсем всяка една община, ще бъдем над тези неща и да продължим до изпълняването на дилемите, които сме си сложили, а точно Шенген и Еврозона ”, счита ръководителят на Съюз на демократичните сили.

Румен Христов съобщи, че Съюз на демократичните сили упорстват и националният ни празник да бъде Денят на независимостта - 22 септември. „ Това не е най-важният въпрос в този момент. Имаме цели като Шенген, Еврозона и конституционни промени. Това разделяне на обществото не е нужно в този миг. Може да има референдум, само че в случай че стигнем до диспути рано или късно би трябвало да стане с закон, който е вероятен ”, добави Румен Христов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР