Сдружението на левскарите беше основано на днешния 4 май

...
Сдружението  на левскарите беше основано на днешния 4 май
Коментари Харесай

Основаха Левски на левскарите

Сдружението " на левскарите " беше учредено на днешния 4 май - датата, на която е роден клубната легенда Георги Аспарухов. На събитието на " Герена " участваха Наско Сираков, Станимир Стоилов, Даниел Боримиров и Ивайло Ивков, плюс почитатели на Левски от цялата страна, като беше определен седемчленен Управителен съвет на сдружението, ръководител на който стана Димитър Костадинов. В контролния съвет на организацията пък влизат трима души - ръководителят на Тръст " Синя България " Момчил Лазаров, Петър Ганев от Надзорния съвет на Левски и спортният публицист Борис Касабов. На 24 май ще бъде дадена спомагателна информация по отношение на концепцията на " синята " общественост.

Ето какво написаха от Левски:

Скъпи Левскари,

Днес, 4 май 2022 година, на стадион „ Георги Аспарухов “ беше учредено съдружие с нестопанска цел „ Левски на Левскарите “. 79 години след рождението на Гунди, на терена на обичания стадион, беше обещано началото на дълго чаканото общолевскарско съдружие, което да сплоти последователите на професионален футболен клуб „ Левски “ и да подсигурява бъдещето на най-обичания футболен клуб в България. През миналите месеци, до момента в който футболният тим постави основите и даде вяра за нова синя приказка, левскарските срещи в страната се трансфораха в празник и препълниха площади, читалища, зали… Хасково, Кюстендил, Сливен, Велико Търново, Радомир, Петрич и Разлог са част от местата, в който управлението на ПФК „ Левски “, основатели и локални структури организираха срещи с последователи и разискаха в елементи концепцията за основаване на съдружие на последователите. След дни следва и следващата среща във Варна.

В началото на годината за пръв път беше извършена и онлайн среща на над 100 левскарски групи в страната и чужбина, която след това прерасна в работещ канал за връзка. Резултатът от тази сила и общата работа на левскарите и клуба е акцията „ Левски е безконечен “, която генерира над 1,8 млн. лева доходи за по-малко от 90 дни. Кампанията изгря и на гърдите на формалната мачова фланелка, която означи рекордни продажби. Левскарите избавиха своя клуб през 2020 година Левскарите се сплотиха и поддържаха възраждането на клуба през 2022 година Днес вършим решителна стъпка за бъдещето на ПФК „ Левски “, която е разумно разследване от всичко случило се през последните две години. Водещите фигури в управлението на клуба – Наско Сираков, Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров, по един представител на левскарските групи от страната и членове на работната група учредиха сдружението „ Левски на Левскарите “.

За ръководител на Управителния съвет на сдружението бе определен Димитър Костадинов, а в него влизат още Адриян Петров, Асен Великов, Даниел Стрезов, Иво Тасков, Иван Евстатиев и Никола Бушняков. Контролният съвет на „ Левски на Левскарите “ се състои от Борис Касабов, Момчил Лазаров и Петър Ганев. Днес даваме формалното начало на сдружението – в дребен състав и в работен порядък. Истинското начало на сдружението „ Левски на Левскарите “ ще бъде обещано на 24 май на „ Могилката “, когато ще отбележим 108 година от основаването на обичания клуб.

Няма по-естествено място от „ Могилката “, на което да поканим всички левскари да се включат в сдружението „ Левски на Левскарите “ и да покажат своята поддръжка и съпричастност към бъдещето на клуба. Привържениците на „ Левски “ са може би единствените в света, които от генерации скандират думата „ независимост “ по трибуните. Пазителите на традициите и свободата на „ Левски “ постоянно са били неговите последователи. Преминахме през извънредно тежък интервал, само че устояхме. Настъпи моментът за сериозните каузи. Всеки левскар, намерено с лицето си.

Един човек – един глас. През идните дни ще имаме опцията да разясняваме голям брой елементи към сдружението – членски импорт, органи на ръководство, районни структури, процедури за гласоподаване. Днес насочваме покана към всички левскари да се причислят на 24 май на „ Могилката “, а след това и на стадион „ Георги Аспарухов “, където ще дадем същинското начало на общолевскарското съдружие и ще отпразнуваме рождения ден на „ Левски “. “Левски ” е безконечен!

Снимка: " Facebook " на Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР