Сдружение БОЕЦ, заедно с Милена Пехливанова, внесоха предложение за мемориален

...
Сдружение БОЕЦ, заедно с Милена Пехливанова, внесоха предложение за мемориален
Коментари Харесай

БОЕЦ поиска паметна плоча за самоубилия се във Варна Пламен Горанов

Сдружение БОЕЦ, дружно с Милена Пехливанова, внесоха предложение за мемориален знак - паметна плоча в паметна Пламен Горанов, който се самозапали на 20.02.2013г. в символ на митинг против престъпното ръководство на град Варна и страната ни, оповестиха от БОЕЦ.
През 2013 година Пламен Горанов стигна до прекаленост по време на митинга си към непрозрачното ръководство на града. Тогава младежът се самозапали пред община Варна в символ на митинг.

" Тъкмо по тази причина желаеме паметна плоча, която да припомня това на всички ни – варнеци, посетители на града, общинари, управленци и служители. Да не забравяме и да не прощаваме ", се споделя още в материала.

" След като от 2016-та година върви подписка с това искане, през 2017-та е входирана в община Варна, през 2018-та е импортиран план, а през 2019-та – допълнение към настояването, подкрепено от голям брой сдружения, организации, публицисти и жители, общинската тишина продължава. Затова от Сдружение БОЕЦ имаме ново предложение за място на плочата и продължаваме самодейността. "

Представителите на БОЕЦ - Варна са се срещнали с основния проектант на града, Виктор Бузев, който е подкрепил самодейността. На срещата архитектът е заречен да спомага с нужните разрешителни за създаване на паметната плоча до Сцена Раковина в Морската градина и пред Експертния съвет по естетизация на градската среда, който е одобрил плана.

Инициативата на БОЕЦ е в поддръжка на гражданските придвижвания в града, които се изправят против локалното ръководство. Ето и цялостния текст на импортираното предложение:

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР