Сделката с продажбата на българските активи на ЧЕЗ Груп и

...
Сделката с продажбата на българските активи на ЧЕЗ Груп и
Коментари Харесай

От БСП видяха в сделката с ЧЕЗ афера, водеща към Министерски съвет

Сделката с продажбата на българските активи на ЧЕЗ Груп и основаването на краткотрайната парламентарна комисия, която цели да откри всички обстоятелства и условия към продажбата на сдружението, още веднъж провокира разнопосочни мнения измежду ръководещи и съпротива. От Българска социалистическа партия даже видяха в договорката спекулация, водеща към Министерски съвет.
В ефира на bTV министърът на стопанската система Емил Караниколов съобщи, че по договорката ще има информация, в случай че въобще има договорка. Много постоянно при такива покупко-продажби продавач и покупател не са длъжни да се регистрират пред никого. За мен се ескалира напрежение, страната следи безусловно всичко, а регулаторите работят, безапелационен бе министърът. Той добави, че с цел да влезе страната в договорката, продавачът би трябвало да желае да продаде.
В ефира на Българска национална телевизия депутати от ръководещото болшинство и опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и партия " Воля " разясниха основаването на краткотрайната парламентарна комисия по проблема " ЧЕЗ ".
Според Валентин Николов от ГЕРБ това е методът с парламентарна комисия да се дадат вероятните отговори. Нека Българска социалистическа партия извадят тези отговори, дано водят събитията, сподели Николов.
По думите на Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия дилемите пред комисията са доста съществени. " Виждам, че наричате това " Сделка ", само че за мен е " Афера ", и то интернационална спекулация. Всеки ден излизат нови условия. Трябва да се гледа голям размер от неща. Най-големият проблем е, че всички пътечки на тази спекулация водят към Министерски съвет ", съобщи Костадинов.
Според Александър Сабанов от " Обединени патриоти " при изтеклите данни, че има и други компании, които са знаели по какъв начин е вървяла процедурата, би трябвало да са направени срещи с тези хора за изясняване на договорката. Би трябвало нашите служби да създадат колаборация с чешките служби, защото ЧЕЗ е държавно сдружение и би трябвало да се види дали те имат информация. Трябва да се прегледа и делото в арбитражният съд. Там излиза един въпрос - някой знае ли освен това от всички други участници в тази договорка, разяснява още Сабанов.
Разговорът за ЧЕЗ би трябвало да стане чисто прагматичен, счита Пламен Христов от " Воля ". Какво, в случай че на следващия ден госпожа Върбакова стане притежател на ЧЕЗ и страната няма присъединяване в договорката? Сделката ще излезе, според мен, от Комисия за защита на конкуренцията с позитивно мнение. Сделката ще бъде реалност, безапелационен бе Христов.
По тематиката се включи и някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков . По думите му парламентарната комисия е опит да се получи информация по договорката с ЧЕЗ. По огромният въпрос е да се предложи решение, което да стане парламентарно решение за държанието на страната в такива случаи, счита още Миков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР