Schneider Electric получи наградата Инвеститор на годината“ 2023 на Българската

...
Schneider Electric получи наградата Инвеститор на годината“ 2023 на Българската
Коментари Харесай

Инвеститор на годината е Schneider Electric

Schneider Electric получи премията „ Инвеститор на годината “ 2023 на Българската организация за вложения на гала нощес в София. Плакетът „ Златен бик “ бе връчен на компанията от Мария Габриел, заместител министър-председател и външен министър на България. Чрез влиятелното отличие организацията показва своята благодарност към глобалния лидер в цифровата промяна на енергийното ръководство и автоматизацията за приноса му към развиването на българската стопанска система.

Наградата одобри Мартин Йорданов, шеф на умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив,  за инвестицията на стойност 107 млн. лева, която компанията прави за построяването на нова индустриална база в града под тепетата.

„ България завоюва като капиталова дестинация в мощна конкуренция с други страни от Югоизточна Европа. Това, несъмнено, не стана инцидентно и главните фактори бяха два: от една страна, отличната връзка с централната и локална власт у нас, а от друга – към този момент съществуващата тук интелигентна фабрика, която корпорацията възприема като израз на високия инженерен капацитет на страната “, показа Мартин Йорданов. 

Преди седмица министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева връчи на „ Шнайдер Електрик България “ ЕООД документ за предпочитан капиталов план „ Фабрика за асемблиране на ел. артикули ниско напрежение “. Новият цех ще се простира на повърхност от над       8 300 кв. м, като екипът възнамерява създаване на високотехнологично индустриалнo оборудване от най-съвременен вид.

В новата фабрика на Schneider Electric в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение, като се планува откриването на повече от 100 нови работни места.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР