Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол заяви във вторник,

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол заяви във вторник,
Коментари Харесай

Южна Корея инвестира $7 милиарда в AI, за да запази предимството си в чиповете

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол съобщи във вторник, че страната му ще влага 9,4 трилиона вона (6,94 милиарда долара) в AI до 2027 година като част от напъните за опазване на водеща световна позиция в авангардни полупроводникови чипове, заяви Reuters.

Намерението, което също по този начин включва обособен фонд от 1,4 трилиона вона за поощряване на компании за полупроводници с изкуствен интелект, идва в миг, когато Южна Корея се пробва да бъде в крайник със страни като Съединените щати, Китай и Япония, които също дават голяма политическа поддръжка за подсилване на веригите за доставка на полупроводници на техните лични терени.
 Усъвършенствани чипове: Европейски Съюз реши да си партнира с Южна Корея
Усъвършенствани чипове: Европейски Съюз реши да си партнира с Южна Корея

Ще бъде засилено съдействието и в развиването на изкуствения разсъдък

Полупроводниците са основна основа на експортно насочената стопанска система на Южна Корея. През март износът на чипове доближи най-високата си от 21 месеца стойност - 11,7 милиарда $, или съвсем една пета от общия експорт на четвъртата по величина стопанска система в Азия.

" Текущата конкуренция в полупроводниците е индустриална война и всеобща война сред нациите ", сподели президентът Юн на среща на политици и ръководители на промишлеността за чипове във вторник.
 Индия желае да господства в промишлеността за чипове до 5 години
Индия желае да господства в промишлеността за чипове до 5 години

Докато фирмите понижават зависимостта си от Китай

Чрез заделяне на вложения и фонд, Южна Корея възнамерява доста да разшири проучванията и разработките в AI чипове като изкуствени невронни процесори (NPU) и последващо потомство чипове с памет с висока честотна лента, се споделя в изказване на държавното управление.
 Samsung и SK Hynix получиха US разрешение да вършат съвременни чипове в Китай
Южнокорейски колоси получиха US разрешение да вършат съвременни чипове в Китай

То е с безграничен период

Южнокорейските управляващи също по този начин ще предизвикват развиването на последващо потомство неестествен общ разсъдък (AGI) и технологии за сигурност, които надвишават съществуващите модели. Те са си сложил и за цел Южна Корея да стане една от трите най-големи страни в технологиите за изкуствен интелект, в това число чипове, и да вземе 10% или повече дял от световния пазар на систематични полупроводници до 2030 година.
 Сам Алтман желае да набере над $5 трилиона за нови чипове. Да, трилиона
Сам Алтман желае да набере над $5 трилиона за нови чипове. Да, трилиона

Изпълнителният шеф на OpenAI желае тотално да промени полупроводниковата индустрия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР