Считано от днес, Финландия отменя въведената заради пандемията от коронавирус

...
Считано от днес, Финландия отменя въведената заради пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Финландия отменя работата от вкъщи

Считано от през днешния ден, Финландия анулира въведената поради пандемията от ковид рекомендация към работодателите за отдалечена работа и позволява да се организират мероприятия с присъединяване на над 500 души, заяви пресслужбата на локалното държавно управление, представена от ТАСС.

Разрешават се мероприятия в закрити пространства с присъединяване на повече от 500 души, както и на открити пространства, само че при съблюдаване на другите рекомендации против разпространяването на ковид. Правителството ще продължи да следи ситуацията и при нужда ще взема нови решения, предава БГНЕС.

Броят на инфектираните в скандинавската страна към 31 юли е 7432. Смъртните случаи са 329. По последни данни, обстановката с ковид във Финландия е постоянна, въпреки приблизително броят на новозаразените тази седмица да е по-висок от предходните седмици на юли. Миналата седмица броят на новите случаи е бил по-малко от 20 души на денонощие.

В Германия доста притежатели на заведения за хранене и питейни заведения и техните клиенти показаха безпокойствие от известия, че данните, които те дават за следене на контактите поради коронавирусната пандемия, са употребявани от полицията за следствия, съобщи БНР.

Посетителите на заведения би трябвало да оповестят име и телефонен номер, което ще разреши да бъдат проследени, в случай че някой клиент се окаже с ковид и е бил там по същото време с тях. Но организация ДПА заяви, че няколко полицейски сектора са употребявали данните, с цел да намерят очевидци за подпомагане в откриване на закононарушения.

Според представители на браншовите организации в случай че информациите се потвърдят, то това няма да насърчи притежателите на заведенията да извършват разпоредбите, въведени поради ковид. Според клиенти това е корист с доверие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР