Считаният за фаворит за номинация на републиканците за президент на

...
Считаният за фаворит за номинация на републиканците за президент на
Коментари Харесай

Тръмп взима и Северна Дакота

Считаният за любимец за номинация на републиканците за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп завоюва в понеделник президентските събрания на републиканците и в щата Северна Дакота, оповестява " Ройтерс ". 

Това демонстрира прогноза на Edison Research.

Победата му идва преди известния като Супервторник 5 март, когато се чака той в допълнение да ускори контрола си върху партийната президентска номинация. Тогава 15 щата на Съединени американски щати гласоподават в най-големия ден в първичния календар.

В Северна Дакота някогашният президент Тръмп елементарно победи Ники Хейли, последният му останал противник за републиканската президентска номинаци я. 
 Върховният съд на Съединени американски щати разреши Тръмп да взе участие в изборите
Върховният съд на Съединени американски щати разреши Тръмп да взе участие в изборите

След като редица щати използваха 14-та корекция, с цел да го спрат

Бившият дипломат на Организация на обединените нации  неделя, първичните избори във Вашингтон, окръг Колумбия, само че Тръмп завоюва първите осем състезанието и се чака да организира съвсем всички останали надпревари напред.

Тръмп е концентриран върху евентуалния реванш на изборите през ноември с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, демократ. Там републиканецът ще се бори за преизбиране. 

Припомняме, че ден по-рано

да дисквалифицират претенденти съгласно конституционна наредба, включваща протест, и отменяйки изключването му от Колорадо от гласуването.

Съдиите единомислещо анулираха решение от 19 декември на висшия съд на Колорадо да спре някогашния президент от първичното гласоподаване на републиканците.

Щатският съд постанови, че 14-та корекция на конституцията на Съединени американски щати го лишава от право да заема още веднъж обществена служба, защото Тръмп е взел участие в подстрекателство на нападението против Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година от негови поддръжници.

Съдиите постановиха обаче, че единствено Конгресът може да наложи наредбата против федерални чиновници и претенденти.
 Тръмп назова Ники Хейли слаб конкурент
Тръмп назова Ники Хейли слаб конкурент

Бившият президент даде обещание огромна победа на Супер вторника

" ГОЛЯМА ПОБЕДА ЗА АМЕРИКА!!! ", написа Тръмп в обществената си медийна платформа незабавно след решението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР