Сборникът Призраци в библиотеката е посветен на трите житейски и

...
Сборникът Призраци в библиотеката е посветен на трите житейски и
Коментари Харесай

Васил Загоров с дебютен сборник разкази "Призраци в библиотеката"

Сборникът " Призраци в библиотеката " е отдаден на трите житейски и професионални увлечения на Васил Загоров – книгите, библиотеките и фантастиката. Читателите ще открият дълги и къси разкази, радостни и тъжни сюжети. Книгата споделя истории за библиотекари, издатели, музейни служащи, учени, чиито първични обекти на подражателство са събирани по време на научните пътувания на създателя в страната и чужбина.

Кой е Васил Загоров?

 Доц. доктор Васил Загоров

Той е академични учител и академик, доцент по книгознание, библиотекознание и книгопис, лекар по публицистика и буен откривател на предишното на книгата.

" В този дребен алманах с разкази се намират неща, които нормално остават отвън публичния диалог, обвързван с книгите, културата, с институциите на паметта. Така че това е една от главните провокации да разкажем нещо, което остава невидимо или в сянката на нещата “, споделя Васил Загоров в " Нашият ден ".

Борхес и фантазията му за свободната библиотека

" Това е фантазия на библиотекарите, фантазия която малко или доста беше реализирана със основаване на цифровата среда и онлайн културата. Тази среда отключи доста призраци. Водещият роман в сборника е " Библиотекарят “, където типичен библиотекар се сблъсква с програмист в един постапокалиптичен свят, в който няма електричество “, добавя създателят.

Книгата е един цивилизационен фактор , без който нашето общество, нашата цивилизация нямаше да се развие по този метод и да има тези достижения. В кориците на една книга има доста самомнителност, графомания и плагиатство.

Целия диалог с Васил Загоров можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР