Сбогуването с кралица Елизабет Втора навлезе в последните си най-тържествени

...
Сбогуването с кралица Елизабет Втора навлезе в последните си най-тържествени
Коментари Харесай

Текат последни часове за сбогуването с Елизабет Втора

Сбогуването с кралица Елизабет Втора навлезе в последните си най-тържествени часове. За церемонията в Лондон са държавни глави и кралски особи от целия свят. България е показана от президента Румен Радев.

Преди часове завърши поклонението на жителите пред ковчега на кралицата в Уестминстър хол, почнало предходната сряда. За него британците се редиха на километрична опашка по брега на Темза, като в пиковите интервали чакането на нея надвиши 24 часа. Властите обаче направиха страхотна организация, а хората демонстрираха изумително самообладание. Без преимущество реда си изчакаха и звезди като Дейвид Бекъм. Снощи към 22.30 ч. локално време опашката бе затворена. Последна получи специфичната силиконова гривна за поклонението жена на междинна възраст, демонстрираха репортажи на малките екрани. Вчера - последният ден за прощаване на жителите с кралицата в Уестминстър Хол, чакането доближи 14 часа.

Апогеят на днешните празнувания е церемонията в Уестминстърското абатство. На тази гала са поканени международни водачи и кралски особи от целия свят. България е показана от президента Румен Радев. До абатството ковчегът бе пренесен, както повелява традицията, на лафет, теглен от 142 моряци от Кралския флот. Чарлз и други представители на кралското семейство го съпровождат. Защо моряци? Традицията съществува, откогато конете се подплашили при погребението на кралица Виктория и едвам не катурнали ковчега й, изясняват английските медии.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР