Сблъсъците между полицията и протестиращите във Флоренция и други италиански

...
Сблъсъците между полицията и протестиращите във Флоренция и други италиански
Коментари Харесай

Италия се тресе от протести заради COVID-19 мерките, хвърлят "Молотов" и...

Сблъсъците сред полицията и протестиращите във Флоренция и други италиански градове се дължат на "насилствени крайни детайли ", които се стремят да експлоатират изключителната обстановка с ковид (COVID-19). Това разгласи вътрешният министър на Италия, представен от "Франс прес ".

През миналата седмица протестиращи излязоха по улиците в градове в цяла Италия, в това число Рим, Неапол и Торино, с цел да подлагат на критика нова поредност от ограничавания за прекъсването на тревожното повишаване на инфектираните с ковид, даже откакто държавното управление обмисля по-строги ограничения.

Неразрешен митинг късно нощес в ренесансовия град Флоренция се трансформира в принуждение, откакто полицията се опита да забрани на към 200 души, събрали се в центъра на града, да влязат на площад "Синьория ".

Разразиха се конфликти сред полицейски елементи за битка с безредиците и протестиращи, някои от които хвърляха коктейли "Молотов ", бутилки и камъни, преобръщаха кофи за отпадък и чупеха охранителни камери.

"За страдание има насилствени крайни детайли, които се пробват да обхванат на площадите, с цел да се възползват от обществения и икономическия дискомфорт в този сложен миг, " посочи вътрешният министър Лучана Ламорджезе пред вестник Il Foglio.

Ламорджезе уточни, че измежду протестиращите е имало младежи с престъпни регистрации, футболни хулигани и крайнодесни деятели, които "намират опция да експлоатират законни демонстрации ".

Кметът на Флоренция Дарио Нардела написа във Фейсбук, че градът е претърпял "сюрреалистична, ужасна и мъчителна нощ ".

"Това не е методът да протестирате против недоволствата си, не по този метод изразявате страданията си ", написа Нардела.

"Тези, които вършат пакости във Флоренция, би трябвало да платят за това, което са създали ", упорства още градоначалникът.

В Болоня, която се намира на към 80 километра от Флоренция, нощес също стачкуваха няколкостотин души, множеството от които млади мъже, в това число футболни хулигани и някои, които правеха присъщия фашистки привет.

Протестите се състояха, откакто Италия през вчерашния ден заяви за 31 084 новозаразени, което е връх в границите на 24 часа от началото на епидемията в страната.

Правителството на Италия обмисля налагането на блокади в огромните градове на страната, в това число Милано, Рим и Неапол, с цел да се опита да забави тревожния растеж на инфектираните.

"Срещаме се с специалисти и обмисляме дали да не се намесим още веднъж, " сподели министър председателят Джузепе Конте.

Първата европейска страна, наранена тежко от пандемията през март, Италия претърпя повече от двумесечна карантина, която опустоши така и така затруднената стопанска система.

В неделя Италия вкара нови национални ограничаващи COVID-19 ограничения, в това число затваряне на всички кина, театри, фитнес зали и басейни и затваряне на заведения за хранене и питейни заведения в 18:00 ч..

Новите ограничавания провокираха вълна от демонстрации в Рим, Милано, Неапол и Торино в понеделник и вторник, белязани от принуждение и вандализъм, като полицeйски елементи за битка с безредиците използваха сълзотворен газ по групи младежи, хвърлящи бутилки и камъни.

По-рано през днешния ден президентът на южната област Кампания подписа нов декрет за затваряне на учебните заведения до 14 ноември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР