Сблъсъци в албанската столица Тирана по време на антиправителствени протести

...
Сблъсъци в албанската столица Тирана по време на антиправителствени протести
Коментари Харесай

Еди Рама натясно: Тирана избухна срещу бедността и ниските з...

Сблъсъци в албанската столица Тирана по време на антиправителствени митинги пред офиса на премиера Еди Рама. В същото време албански имигранти в Обединеното кралство излязоха по улиците на Лондон с апели за отстраняването на английския министър на вътрешните работи.

Десетки хиляди стачкуваха в Тирана против корупцията и възходящата беднотия, която кара доста хора да изоставен страната. Демонстрацията стартира спокойно, само че по-късно протестиращите пробиха полицейския кордон към държавната постройка и я заляха с алена багра. Последваха и арести.



" Протестирам, тъй като народът е в огромна рецесия, заплатите са доста ниски. Няма никаква стопанска система. В Албания не останаха младежи, има единствено остарели. Всички с обучение отпътуваха в чужбина ", сподели протестираща, представена от Bulgaria ON AIR.

Бившият министър председател и президент на Албания Сали Бериша също се изправи пред протестиращите и се разгласи за свободни избори. Миналата година той получи възбрана за влизане в Съединените щати поради обвинявания в корупция, които отхвърля.

" Заклеваме се да създадем всевъзможни саможертви в името на свободни избори в Албания. Еди Рама, не забравяй албанските обичаи за независимост ", разяснява Бериша.

В същото време хиляди албански имигранти в Обединеното кралство излязоха по улиците на Лондон с апел за премахване на министъра на вътрешните работи Суела Брейвърман. Недоволството е подбудено от изявление на Брейвърман, че южната част на Обединеното кралство е изправена пред " настъпление " от задгранични мигранти, като в същото време упрекна албанците в нарушение на законите на страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР