Сблъсъци избухнаха днес между демонстранти от движението на "жълтите жилетки"

...
Сблъсъци избухнаха днес между демонстранти от движението на "жълтите жилетки"
Коментари Харесай

Сблъсъци между жълтите жилетки и полицията в Париж, граната откъсна ръката на протестиращ

Сблъсъци избухнаха през днешния ден сред стачкуващи от придвижването на "жълтите жилетки " и полицията в Париж, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Органите на реда използваха сълзотворен газ против протестиращите покрай бул. "Шан-з-Елизе " и край постройката на Националното заседание на Франция. Полицаите трябваше да се пазят от нападателно настроени стачкуващи, които ги замеряха с камъни и бутилки.

Има информация, че при конфликтите са потърпевши двама стачкуващи и двама служители на реда. Участник в митингите е бил тежко ранен, откакто при експлоадиране на граната със сълзотворен газ е била откъсната ръката му.

Няколко протестиращи се пробваха да прескочат загражденията и да обхванат на територията на Националното заседание, само че чиновниците по сигурността им попречиха.

Френските "жълти жилетки " излязоха на митинги за 13-и следващ уикенд. По данни на управляващите 10 стачкуващи са арестувани за нарушавания на реда.

Основната колона протестиращи, наброяваща над 1000 индивида, се движеше от "Шан-з-Елизе " към река Сена. По-нататък се предвиждаше стачкуващите да преминат край вътрешното министерство, Националното заседание и Сената. Протестната акция би трябвало да приключи покрай Айфеловата кула.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР