Сблъсък на техногиганти предстои в нова технологична арена - тази

...
Сблъсък на техногиганти предстои в нова технологична арена - тази
Коментари Харесай

Война с VR шлемове - Apple срещу Samsung

Сблъсък на техногиганти следва в нова софтуерна сцена - тази на 3D очилата, визьори и шлемове, които стават все по-популярни.

Apple Vision Pro е оръжието на компанията в Купертино, което бе оповестено предходната година, а се чака да излезе при започване на тази. Компанията го дефинира като " тримерен компютър ", подхранван от топ процесора на Apple M2 и кадърен да разпознава жестове, да следи очите, да разпознава глас.

Ще е оборудван и с 5К екрани и съраунд аудио система.

Днес производителят на чипове Qualcomm разгласи собствен нов артикул - процесорът Snapdragon XR2+ Gen 2, особено създаден за пространствени калкулации. Именно той ще влезе в новите шлемове за допълнена действителност на Samsung, както фирмите към този момент назовават AR (добавена) и VR (изцяло виртуална реалност).

Snapdragon XR линията процесори към този момент се употребява в други известни шлемове - на Meta, HTC, Pico и други. Макар пазарът към момента да не може да се съпоставя с този на смарт телефоните и преносимите компютри, визьори съществуват от години, въпреки до момента колосите да страняха от тях.

Предимството на процесора на Qualcomm е, че е особено създаден за тази цел, за разлика от M2, а новата версия разрешава и по-висока резолюция - до 4,3К на око и 90Hz периодичност на освежаване. Може да се смъква и резолюцията за по-бързо освежаване, което ще компенсира резултатите на гадене и зашеметяване, които доста хора изпитват с визьорите.

Освен със Qualcomm, корейският техногигант си партнира и с Гугъл, и проектът е новото им устройство да е " единствено " 2000 $ - по-скъпо от множеството на пазара, само че с 1500 $ по-малко от цената, на която ще се предлага Apple Vision Pro. По всичко проличава обаче, че Apple ще бъде първи с продукта си.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР