Създаването на Глобален център за партньорство на държавите от Централна

...
Създаването на Глобален център за партньорство на държавите от Централна
Коментари Харесай

Глобален център за партньорство на държавите от ЦИЕ и Китай договориха Борисов и Ли Къцян

Създаването на Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China) договориха министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в границите на самодейността в София.

„ Страните от „ 16+1 “ би трябвало дружно да създадат обръщение за отвореност. Говорихме към този момент няколко пъти с премиера Борисов, че би трябвало да проучим разпоредбите и законите на Европейски Съюз и на страните членки “, съобщи Ли Къцян. Според него по този метод вложителите и предприятията ще знаят какви правила би трябвало да следват и какви опасности да заобикалят. „ Така нашите планове за съдействие могат да се развиват по-бързо и по по-зрял метод. Предложихме да се сътвори център за световно партньорство и съдействие, в подтекста на глобализацията страните от 16+1 ще проучат по какъв начин нашето съдействие може да дава отговор на разпоредбите на Европейски Съюз “, добави още ръководителят на Държавния съвет на Китай. Ли Къцян уточни също, че взаимните планове за съдействие ще получат доста мощен прогрес, а китайските бизнесмени ще имат доста по-голям тласък да влагат в Европейски Съюз. „ Искам да помоля премиера Борисов да поеме водещата роля и да види по какъв начин може да се сътвори подобен център, а Китай ще бъде спонсора на подобен център “, акцентира китайският министър председател.

Българският министър председател Бойко Борисов сподели, че бъдещият център ще подкрепи навлизането на китайски компании, присъединяване им в търгове и процедури в границите на Европейски Съюз, с цел да не стига до наказателни процедури и провалени покупко-продажби.

В изявлението си на пленарното съвещание на формата българският министър-председател уточни, че партньорството сред България и Китай се основава на обичайно другарство, взаимно почитание и предпочитание за разширение на съдействието с реализирането на съответни планове. Според Бойко Борисов по-голямото наличие на Китай като вложител и стратегически сътрудник в българската стопанска система би изиграло позитивна роля и би дало подтик на икономическия напредък. По думите му, спазвайки изискванията и правилата на Европейски Съюз, икономическите връзки с Китай биха довели до просперитета на страните от целия район. Българския министър председател напомни, че през вчерашния ден в Министерския съвет бяха подписани 10 съглашения, които са израз на желанието на България и Китай за по-задълбочено партньорство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР