Създаването на гаранционен фонд за покриване на щети от природни

...
Създаването на гаранционен фонд за покриване на щети от природни
Коментари Харесай

Създаването на гаранционен фонд за покриване на щети от природни бедствия ще даде голямо предимство на земеделския сектор

Създаването на гаранционен фонд за покриване на вреди от естествени бедствия ще даде огромно преимущество на земеделския бранш. Това сподели в отговор на въпрос ръководителят на УС на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов.

Той взе участие в Осмата национална среща на земеделските производители, която се организира край Варна.

"Без наше присъединяване, без да сме съпричастни към целия развой за отбрана и предварителна защита от естествени катаклизми, няма по какъв начин да се получат нещата ", добави Върбанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Регистър на търговците ще следи за противозаконния импорт на плодове и зеленчуци от чужбина

Той уточни, че не може да се разчита, че някой различен ще извади пари, ще ни сътвори фонд и ще направи нещо в интерес на земеделците. Върбанов сподели, че главната тематика на форума е към новия програмен интервал, тъй като въпросите, които нямат отговори са повече от тези, за които има.

Сред неяснотите той уточни тавана за директните заплащания. По думите му за тях има някакво решение, само че то не е дефинитивно, а това вълнува всички български аграрни производители. Не е ясно дали ще остане обвързана поддръжка, както ние бяхме поискали в българската позиция, разяснява още той и посочи, че земеделците желаят обвързаната поддръжка да остане каквато е досега.

Той разяснява още, че рентите са станали доста високи, не дават отговор на действителната реалност. Според него или би трябвало да спре техният напредък, или да бъдат понижени. Върбанов даде за образец Добруджа, където последните години няма положителни добиви и има земеделци, които теглят заеми да изплащат лихва и да съумеят да задържат земята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР