Създаването на екзотични антикорупционни структури не може да покрие недостатъците

...
Създаването на екзотични антикорупционни структури не може да покрие недостатъците
Коментари Харесай

Лозан Панов: Няма борба с корупцията без силна опозиция

Създаването на екзотични антикорупционни структури не може да покрие минусите на към този момент съществуващите обичайни механизми, каквито са прокуратурата и проверяващите органи. Това съобщи ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов във връзка проектите за основаване на нов орган за битка с корупцията, които бяха обсъждани през вчерашния ден на КСНС при президента.

Според Панов сходен орган може да е от помощ, само че единствено след укрепването на обичайните структури, Off News. " Не може да има същинска битка с корупцията без мощна съпротива, самостоятелна правосъдна система и самостоятелна публицистика. За мен това е главният извод, който би трябвало да създадем ", сподели ръководителят на Върховен касационен съд.

По мотив позицията на Венецианската комисия, че има потребност от усилване на независимостта на съда и повече отчетност на основния прокурор, Панов сподели, че това не се случва за първи път. " Няма по какъв начин още веднъж да не се забележи това, което споделят специалистите на Венецианската комисия. Спомняте си - когато се правиха измененията в Конституцията на Република България, още веднъж бе запитана Венецианската комисия и тя още веднъж изрази мнението си за делене на Висш съдебен съвет и метода, по който това би трябвало да се случи. За страдание, това не беше направено ", добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР