Израел нареди нови евакуации в южния град Рафах в Ивицата

...
Израел нареди нови евакуации в южния град Рафах в Ивицата
Коментари Харесай

Израел нареди нова евакуация в Рафах, разширява операцията си

Израел подреди нови евакуации в южния град Рафах в Ивицата Газа, до момента в който се готви да разшири интервенцията си в събота. Призова жителите да се насочат към " разширената филантропична зона " в Ал-Маваси.

Израел разгласи, че се придвижва и към регион в Северна Газа, където " Хамас " се е прегрупирал, съобщи Associated Press.

Боевете ескалират в целия анклав с тежки конфликти сред израелски войски и палестински екстремисти в покрайнините на Рафах. Ключовите пунктове за филантропична помощ остават недостъпни, а повече от 110 000 души са принудени да бягат на север.

Преместването на Израел в Рафах към този момент е по-малко от пълномащабното навлизане, което възнамерява.

Организация на обединените нации и други организации предизвестяват седмици наред, че израелско нахлуване над Рафах, който граничи с Египет покрай главните пунктове за влизане на помощи, ще сковава филантропичните интервенции и ще аргументи пагубен скок в цивилните жертви. Повече от 1,4 милиона палестинци - половината от популацията на Газа, се укриват в Рафах, множеството откакто са избягали от офанзивите на Израел другаде.
 Организация на обединените нации предизвести, че помощта за Ивицата Газа може да спре до дни
Организация на обединените нации предизвести, че помощта за Ивицата Газа може да спре до дни

Запасите от гориво и храна се изчерпват

Говорителят на армията Авичай Адрей сподели на палестинците в градовете Джабалия и Бейт Лахия и близките региони да изоставен домовете си и да се насочат към убежища в западната част на град Газа, предупреждавайки, че хората са в " рискова бойна зона " и че Израел ще удари с " огромна мощ ".

Тежки боеве се водят в северната част на Газа, където " Хамас " наподобява още веднъж се е прегрупирал в регион, където Израел към този момент е предприемал офанзиви.

Най-малко 19 души, в това число осем дами и осем деца,са били убити през нощта в Централна Газа при три разнообразни удара в градовете Завайда, Магази и Дейр ал Балах, съгласно болничното заведение на мъчениците на Ал Акса в Дейр ал Балах.

Бомбардировките и наземните офанзиви на Израел в Газа са умъртвили повече от 34 800 палестинци, най-вече дами и деца, съгласно Министерството на здравеопазването в Газа. Голяма част от Газа е унищожена и към 80% от популацията на Газа е прогонено от домовете си.
 Съединени американски щати призна, че Израел може и да е в нарушаване на интернационалното право
Съединени американски щати призна, че Израел може и да е в нарушаване на интернационалното право

В моментите, в които Израел е употребявал оръжия, предоставени от САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР