Създаване на Социален фонд, който покрива разходите на пациентите без

...
Създаване на Социален фонд, който покрива разходите на пациентите без
Коментари Харесай

Готвят правила за финансово управление и контрол на държавните болници

Създаване на Социален фонд, който покрива разноските на пациентите без осигуровки разискват в Здравното министерство. За това заяви по време на брифинг във Варна здравният министър Кирил Ананиев.

" Ще се заделя механизъм и според от повода, заради която не е здравно обезпечен пациентът, ще има разнообразни подходи ", сподели министърът.

До края на идната седмица ще бъдем подготвени с общи правила за финансово ръководство и надзор на държавните лечебни заведения , посочи Ананиев. Тези общи правила за финансово ръководство на държавните лечебни заведения ще предложим и на общините, в случай че те преценяват да ги употребяват за възстановяване финансовото положение на общините, сподели здравният министър, който е финансист по специалност.

Припомняме, малко по-рано представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова изясни в Бургас, че инспекциите на държавното обвиняване против " Пирогов " и още шест лечебни заведения са точно за финансовото ръководство на тези заведения.

 Прокуратурата чака от Здравно още материали за източването на лечебните заведения
Прокуратурата чака от Здравно още материали за източването на лечебните заведения

Няма отговорни за наводнението в Бургас

Представената в Народното събрание методика за финансиране на общинските и регионалните лечебни заведения , към този момент е реалност, по думите му. Разработени са всички останали нормативни актове, нужни за използване на Националния рамков контракт (НРД). Те са за главния пакет действия, логаритми на клинични пътеки, медицински стандарти - всичко, което е належащо за работа в естествена нормативна среда, сподели Ананиев.

За смяната в модела опазване на здравето - създадени са два разновидността, работим и върху трети, сподели Ананиев. Към края на месец май да бъдат подготвени и да има публично разискване с всички заинтригувани страни.

При разискване ще се види кой модел ще работи най-добре, без внезапни придвижвания , тъй като системата е консервативна, сподели министърът без да посочи детайлности за задачите на новите здравни модели. В отговор на журналистически въпрос той сподели: " Който и да е от тези 2-3 модела, пациентът ще има значима роля в този развой ".

 Ненков желае сурови санкции за хората, източващи лечебните заведения
Ненков желае сурови санкции за хората, източващи лечебните заведения

Министър нареждал неизгодните контракти с частни лечебни заведения, уверен Ненков

Постигнахме народен рамков контракт , който е по-добър както за изпълнителите на здравна помощ, по този начин и за българските пациенти, съобщи Кирил Ананиев. Има доста по-добра наредба в този народен рамков контракт, (цените на - б.р.) съвсем половината от клиничните пътеки са повишени, има повишени цени в отвън болничната помощ, добави доклада си здравният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР