Създаваме две носи услуги заедно с г-жа Фандъкова. Единната е

...
Създаваме две носи услуги заедно с г-жа Фандъкова. Единната е
Коментари Харесай

Столична община с инициатива в помощ на пострадалите от домашно насилие

Създаваме две носи услуги дружно с госпожа Фандъкова. Единната е “Правна клиника”, каквато няма в страната. След среща с Неправителствени организации разбрахме, че се къса нишката, когато би трябвало да се издаде ограничаваща заповед. С този проблем би трябвало да се борим. Това значи безвъзмездна правна помощ по Закона за отбрана от домашно принуждение. Ние ще изберем Неправителствени организации, което да ръководи програмата. Те се оправят доста добре. Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев в студиото на Българска национална телевизия.

Целта е да се надграждат минусите и в един миг услугата да стане национална. НПО-то ще бъде определено след конкурс с времеви небосвод 3 месеца: “Целта ни е хората да имат достъп до безвъзмездна помощ”. Самата неправителствена организация ще направи асортимент на юристите, които ще оферират тази безвъзмездна правна помощ.

“Всеки е добре пристигнал в София да получи такава помощ”, моли Георгиев.

Втората мярка, която се предлага от Фандъкова, е удвояване на потенциала на спешния център: “Общината поема издръжката на този център. Когато има опасност за живота и здравето на разположение, се обръщат към парещ телефон и се настаняват в центъра. Те могат да останат до 6 месеца. През предходната година общо 100 дами са употребили тези услуги”, изясни ръководителят на СОС.

“Всички би трябвало да знаят, че не са сами в нелеката битка, която водят. Говорим за човешки права”, безапелационен беше Георгиев.

“Софийското метро към този момент е подготвен проект”, сподели той.

По тематиката с рушащи се исторически здания в София изясни: “За да опазим културното завещание е належащо Институтът за недвижимо културно завещание да разгласи постройките за културно завещание. Това е работа на Министерство на културата. Без него общината е с вързани ръце”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР