Създателят на метода Седона, Лестър Левенсън, успява да се справи

...
Създателят на метода Седона, Лестър Левенсън, успява да се справи
Коментари Харесай

Методът Седона: Най-мощната психотехника за излизане от емоционален срив

Създателят на метода Седона, Лестър Левенсън, съумява да се оправи с тежки болести благодарение на тази психотехника и живее доста по-дълго, в сравнение с лекарите  му определили.

Той смята, че решението на всички човешки проблеми е на равнище страсти. С помощта на неговия елементарен и ефикасен способ можете да ги освободите, да предизвикате прилив на мощ и предпочитание да измененията нещо.

Техниката на освобождение е ориентирана към битка с разнообразни типове страсти. Състои се в създаването на пет въпроса, които би трябвало непрекъснато да си задавате. Редовната работа върху себе си ще ви разреши да измененията чувството от позицията „ всичко е неприятно “ към „ прелестен живот “. Техниката ви кара да упражнявате и да постигнете ускорено усещане, витална естетика, да изберете позитивни страсти.

Методът Седона за обработка на страсти

За да излезете от прочувствена дупка, си задайте единствено 5 въпроса.

Първо, какво не е наред с мен?

Човек би трябвало да се запита какво се случва с него в този миг – какво усеща, мисли, какво му се е случило. След това той би трябвало да дефинира положението си и да отговори на въпроса. Например, той дава отговор, че сега изпитва безпокойствие. Тогава би трябвало да си зададе следния въпрос.

Второ, мога ли да го приема? Отговорът би трябвало да е позитивен.

Дори в случай че безусловно не сте подготвени да приемете това, което ви се случва – някаква болест, неприятно въодушевление, яд, възмущение, би трябвало да потвърдите готовността си. Защото в случай че не сте склонен, нищо няма да стане. Няма да можете да повлияете на събитията, които към този момент ви се случват. Ако сте ангажирани в битката против отхвърлянето на съществуващо събитие, цялата ви сила отива в битката със обстановката, а не в нейната смяна. Но откакто се примирите със съществуващата обстановка, незабавно става по-лесно. И тогава се освобождава сила, с цел да се повлияе, да се промени.

Трето – мога ли да пусна обстановката? Отговорът постоянно би трябвало да е „ да “.

Дори в случай че има ясно предпочитание да се отговори с „ не “, е належащо да се удостовери готовността да се пусне. Не би трябвало да се заблуждавате, а да сформирате предпочитание фактически да възприемете и да се освободите от обстановката. Докато виждате тази позиция, изпитвайки негативни страсти, всичко единствено ще се утежнява. А от положение „ Чувствам се зле “ – в никакъв случай няма да разрешите нито един проблем.

Четвърто – ще я пусна ли? Отговорът би трябвало да е позитивен.

Когато събитието бъде пуснато, към този момент не ви кара да се чувствате нещастни. Защо се случва това? Тъй като към този момент сте се разбрали с него, примирете се със случилото се. Само откакто сте приели обстоятелството, че има проблем, можете да започнете да го решавате. Например, до момента в който не признаете обстоятелството, че сте пияч, не можете да започнете да се борите с него, да го лекувате, тъй като е невероятно да се борите с нещо, което не съществува. Съгласието със съществуващата действителност е належащо, с цел да се направи идната стъпка. Можете да се отървете от проблем единствено откакто се отървете от всички терзания за него.

Пето – по кое време ще го направя? Отговорът е „ в този момент “.

Отговаряйки, би трябвало да извършите умствено влияние – да освободите това положение. Как би трябвало да се усеща „ стартирането “? При всеки човек се случва друго. Всеки може да изпита своите страсти. Това психофизиологично деяние може да бъде съпроводено от чувство, че напуща тялото под формата на пара или се изхвърля като тухла, някой го изгаря като в огън, а някой излива поток от нечистотия. Няма значение. Основното е да усетите по какъв начин отрицателната страст излиза, да почувствате облекчение, че сте се отървали от нея.

Пускате и повтаряте въпросите още веднъж. От първия път най-вероятно няма да почувствате нищо, само че с неведнъж повтаряне ще чувствате все по-голямо облекчение. Първо идва блажената лекост. Да продължа ли или да спра? Продължи. Усещането ще става все по-добро. Това е по този начин, тъй като първоначално се освобождавате от бремето на действителните, ежедневни проблеми. И тогава ще пристигна време за други пластове, минал живот, недоволства и проблеми от предишното, тези, които са „ заседнали “ и не разрешават да се развивате по-нататък.

С освобождението на потиснатите страсти в последна сметка ще постигнете положение на мира и самообладание, когато нищо не може да ви ядоса, разстрои, озлоби. Ще спрете да се чувствате мързеливи. Ще имате доста сили, които желаете да приложите за реализиране на действителни цели и решения.

Как работи методът Седона?

Тази психотехника има кумулативен резултат. Тъй като страстите се освобождават, освобождението получава подтик на сила, който ще помогне да се даде изясненост на мислите, да се откри умерено най-хубавото решение за всевъзможни проблеми. Така всички освободени сили ще бъдат изразходвани не за мислене и отсрочване на казуса, а за неговото решение.

Илюстрация ©Eleanor Wood


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР