Създателят на ChatGPT Сам Алтман изразява загриженост относно `недостатъчното регулиране`

...
Модели, които са 10 000 пъти по-силни от GPT4, модели,
Коментари Харесай

"Модели, които са 10 000 пъти по-силни от GPT4, модели, които са толкова умни, колкото човешката цивилизация, каквото и да е, те вероятно заслужават известно регулиране."< /p>

Говорейки на събитие в Тайван, организирано от благотворителната фондация на Тери Гоу, основателят на големия доставчик на Apple Foxconn, г-н Алтман каза, че в технологичната индустрия има „рефлексивна антирегулация“.

Той каза, че въпреки че не е много притеснен от свръхрегулирането на правителството, това може да се случи.

„Регулацията не е чисто благо, но е добра в много отношения. „Не искам да правя мнение за това
всеки път, когато се кача на самолет, колко безопасно ще бъде, но вярвам, че те са доста безопасни и мисля, че регулирането е положително добро там“, той каза.

„Възможно е регулирането да се обърка, но не мисля, че седим и се страхуваме от него. Всъщност смятаме, че някои негови версии са важни.“

WormGPT: AI инструмент, създаден да помага на киберпрестъпниците, ще позволи на хакерите да развиват атаки в голям мащаб, предупреждават експерти

Това се случва, тъй като много държави планират да регулират AI, като Обединеното кралство е домакин на глобална среща на върха за безопасността на AI в британската база за разбиване на кодове през Втората световна война, Bletchley Park, през ноември.

Грег Кларк, председател на комисията по наука и технологии и депутат от Консервативната партия, предупреди правителството може да се наложи да покаже „по-голяма спешност“, за да се гарантира, че потенциалното законодателство няма бързо да остарее като него.

Прочетете повече:
12 предизвикателства с AI „трябва да бъдат разгледани“, предупреждават депутати
Как AI може да трансформира бъдещето на престъпността

ИИ екзистенциална заплаха ли е?< p>„Никъде близо“ до екзистенциалната AI заплаха

Това идва, след като шефът на компютърното разузнаване на Пентагона на САЩ каза.

Д-р Крейг Мартел каза, че последните заглавия около генеративни модели като ChatGPT са подвели хората за тяхната сила.

„Това не е отделна технология, при която, ако имаме AI, ще имаме успех, а ако другите имат AI, ние ще бъдем в опасност“, каза той .

"Това не е нито панацея, нито кутията на Пандора."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР