Създадоха браузър за хора с Паркинсон. Компанията Havas Creative е

...
Създадоха браузър за хора с Паркинсон. Компанията Havas Creative е
Коментари Харесай

Създадоха браузър за хора с Паркинсон

Създадоха браузър за хора с Паркинсон. Компанията Havas Creative е създала приложението “Staybl ”, кoето улеснява цифровите прекарвания на хора, които са  диагностицирани с заболяването на Паркинсон. Продуктът е създаден в тясно съдействие с  специалисти от Асоциацията за Паркинсон.

Тази болест е едно от най-честите невродегенеративни болести. Това е постепенно прогресиращо заболяване, което се характеризира с съществуване на тремор при покой, забавеност на волевите движения  и нараснал мускулен тонус. Болестта лишава хората от осъществяване на рутинните им  задания.

Приложението е налично за притежателите на “Аpple ” устройства и е изцяло гратис. Компанията от 2014 година обмисля сходна концепция, само че съумява да я осъществя едвам в този момент.

 В бъдеще Staybl ще е налично и за други платформи. 

Как работи приложението?

Чрез акселерометър приложението “Staybl ” следи придвижването, записва неволните треперения и основава образни противодействащи придвижвания, с цел да стабилизира екрана. Самата страница не заема екрана на устройството, а употребява празните полета в профил. По този метод изображението застава неподвижно. Помислено е и за навигационното меню, като бутоните съзнателно са направени огромни. Така се улеснява работата на потребителите.

Технологиите би трябвало да оказват помощ и улесняват всекидневието на хората. Този браузър има за цел да усъвършенства достъпа освен на възрастни хора с болест на Паркинсон, само че и за по-млади, които страдат от тремор.

 

Автор: Стефан Пешев

 

# Създадоха браузър за хора с Паркинсон

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР