създадена между въоръжените сили на Съединените щати и Русия в

...
създадена между въоръжените сили на Съединените щати и Русия в
Коментари Харесай

САЩ са звънили веднъж на Русия по специалната гореща линия от началото на войната

основана сред въоръжените сили на Съединените щати и Русия при започване на войната в Украйна, е била употребена единствено един път до момента, разкри американски чиновник пред " Ройтерс ".

Служителят, поискал анонимност, съобщи, че Съединени американски щати са инициирали позвъняване по линията за " деконфликт ", с цел да споделят загрижеността си по отношение на дейностите на съветските сили наоколо до сериозна инфраструктура в Украйна.

Не се разкриват повече детайлности за съответния случай, довел до позвъняването по линията, свързваща Европейското командване на армията на Съединени американски щати и Центъра за ръководство на националната защита на Русия.

Служителят обаче уточни, че горещата линия не е била употребена при на територията на Полша на 15 ноември, когато починаха двама души. Експлозията евентуално е била породена от украинска ракета за противовъздушна защита, само че тъй като тя стартира войната в края на февруари, уточни тогава НАТО.

Въпреки че американският формален представител отхвърли да посочи коя съветска активност е провокирала паниката на Съединени американски щати, в общественото пространство беше прието за произшествия, свързани със сражения на съветската войска към сериозна украинска инфраструктура. Такива са съветските интервенции към  - най-голямата в Европа, която понастоящем е
 Русия прецизира, че не желае спор с НАТО и Съединени американски щати и не заплашва с нуклеарна офанзива
Русия прецизира, че не желае спор с НАТО и Съединени американски щати и не заплашва с нуклеарна офанзива

Москва обвивяна Вашингтон в некадърност да води преговори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР