Съюзниците на Украйна изчерпват запасите от боеприпаси, които могат да

...
Съюзниците на Украйна изчерпват запасите от боеприпаси, които могат да
Коментари Харесай

НАТО: Съюзниците на Украйна изчерпват боеприпасите, производството трябва да се увеличи

Съюзниците на Украйна изчерпват запасите от муниции, които могат да доставят на украинската войска, сподели ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер пред Варшавския конгрес за сигурност на 3 октомври, заяви Си Ен Ен.

„ Дъното на кацата към този момент се вижда. Имаме потребност промишлеността да усили производството с доста по-високи темпове. " - съобщи Бауер.

Според " Телеграф ", Обединеното кралство към този момент е изчерпало оръжейното съоръжение, което може да подари на Украйна. Високопоставен английски боен чиновник прикани други страни да усилят поддръжката си.

Държавният министър на въоръжените сили на Обединеното кралство Джеймс Хийпи, в границите на същия панел, призна, че английските доставки „ наподобяват малко нищожни “, само че добави, че това не значи, че потокът от помощ ще спре.

„ Трябва да държим Украйна в борбата довечера, на следващия ден, и вдругиден. И в случай че спрем, това не значи, че съветският президент Владимир Путин автоматизирано стопира. “ - акцентира Хийпи.

Пентагонът също по този начин предизвести Конгреса на Съединени американски щати, че са на привършване средствата за подмяна на оръжията, изпратени от Съединени американски щати в Украйна, и е бил заставен да забави снабдяването на някои американски войски.

Финансирането на помощта за Украйна се трансформира във фокус на законодателна борба сред американските законодатели, която докара до отстраняването на републиканския ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти на 3 октомври.

Депутатът Мат Гейтц, част от група крайнодесни консерватори в Републиканската партия, които се опълчват на увеличената военна помощ за Украйна, внесе предложение за премахване на Маккарти от поста на представител.

Гейтц твърди, че Маккарти е сключил загадка договорка с Белия дом и демократите за приемане на законопроект за краткосрочно финансиране на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР