Съюзниците на Тръмп предоставят „инкриминираща“ информация за Сидни Пауъл, търгуващ с конспирации

...
Разследването на Смит изглежда се фокусира върху Сидни Пауъл, обсебен
Коментари Харесай

Разследването на Смит изглежда се фокусира върху Сидни Пауъл, обсебен от теории на конспирацията адвокат, който беше ключова фигура в усилията на Доналд Тръмп да отмени 2020 г. избори.

Четирима източника, запознати с въпроса, няколко свидетели и съюзници на Тръмп, които се явиха пред специалния прокурор - включително поне един през последните няколко дни - екипът изглежда е съгласен: Пауъл трябва да бъде сега се подготвя срещу Смит да повдигне наказателни обвинения.

В понеделник Бърни Керик – дългогодишен сътрудник на Руди Джулиани и съюзник на Тръмп, който е работил в ръководения от Джулиани правен екип, оспорващ поражението на Тръмп през 2020 г. – седна с разследващи специални прокурори за интервю от около четири часа и половина, според адвоката му Тим Парлатор. (Parlatore преди това е бил главен адвокат на Тръмп, съветвайки бившия президент по разследванията на специалния прокурор Смит.)

„Въз основа на съдържанието на техните въпроси и моето разбиране на наказателното право, основният човек, който беше обсъдено кой г-н Керик е дал някаква информация, която може да бъде уличаваща, ще бъде Сидни“, казва Парлатор пред Rolling Stone в четвъртък. Parlatore добави, че това, което Керик е казал на разследващите, включва: „Че не е имало подкрепа за нищо, което е казала, че когато е била помолена да предостави доказателство, тя не е представила нищо и когато е била освободена [от официалния правен екип на Тръмп ], как тя продължаваше да се опитва да си пробие път.“

Пауъл вече е идентифициран от множество новинарски издания като един от шестимата неназовани — и засега необвинени — предполагаеми съзаговорници на Тръмп, изброени в обвинителния акт . В обвинителния акт на специалния прокурор Смит я описва – макар и да не я назовава – като „адвокат, чиито неоснователни твърдения за изборни измами [Тръмп] лично призна пред други, звучат „лудо“.“

Тръмп, твърдят прокурорите , използвала Пауъл за изпиране на говорни теми, „критични за определена компания за машини за гласуване“, за да ги използва в съдебните си дела за твърдения за масивна измама. Тези искове впоследствие бяха отхвърлени и федерален съдия впоследствие санкционира Пауъл заради фалшивите доказателства, включени в документите.

Керик, бивш комисар на полицията в Ню Йорк, е едно от лицата, които наскоро описаха на федералните следователи - сред други теми — подробности относно личното поведение на Пауъл, докато тя е подпомагала опитите на Тръмп да подкопае резултата от изборите през 2020 г. Според Parlatore, бившият комисар не пести думи: „По време на интервюто на Бърни Керик с офиса на специалния прокурор беше обсъден въпросът за възможно психическо разстройство и промяна в нейното поведение и личност“, казва адвокатът.

Parlatore добавя, че по време на многочасовия разговор на следователите с неговия клиент, думата „лунатик“ наистина е била използвана, за да опише Пауъл.

Нито Пауъл, нито нейните адвокати отговориха на молба за коментар. Говорител на Министерството на правосъдието отказа да коментира тази история.

В хода на широкообхватното разследване на бунта на Капитолия от 6 януари и усилията на Тръмп и неговите сътрудници да анулират изборите през 2020 г., Пауъл стана честа тема от интереса на федералните правоприлагащи органи. Това разследване вече доведе до третото обвинение и повдигане на обвинения срещу Тръмп по-рано този месец.

И прокурорите са показали особен, силен интерес към работата и поведението на Пауъл през последните дни и седмици, казват източниците, запознати със ситуацията .

Множество свидетели бяха разкритикувани за това какво са мислили за Пауъл като личност, както и за нейните действия по време на продължилия месеци кръстоносен поход на тогавашния президент Тръмп да се придържа към властта. Свидетелите бяха попитани дали Пауъл някога им е показал действително доказателство за нейните странни твърдения за конспирация за изборна измама и дали самата Пауъл някога насаме е изразила признаци на съмнение относно някоя от теориите.

Някои бяха попитани дали са е знаела за контактите на Пауъл с членове на Конгреса през седмиците след загубата на Тръмп от Джо Байдън през 2020 г. и за необмислени документи, които е изпратила на Белия дом на Тръмп, описващи нейните предполагаеми „доказателства“. (В документи, получени по време на делото за клевета на Dominion Voting Systems срещу Fox News, адвокатите на компанията откриха, че Пауъл е предал „пресилени“ твърдения за изборите през 2020 г. на водещата на Fox Мария Бартиромо въз основа на ексцентричен „източник“, който твърди, че „The Вятърът ми казва, че съм призрак“ и че „Бях вътрешно обезглавен, но въпреки това живея.“)

Пауъл едва ли е единственият от предполагаемите съзаговорници на Тръмп, който може да се окаже ударен с наказателни обвинения скоро. Тръмп и близките му сътрудници също отдавна се стремят да сочат с пръст възможни изкупителни жертви и провалени хора в техния опит за преврат, въпреки факта, че тези хора действаха само от името на Тръмп или правеха това, което той им каза да направят.

< p>Въпреки това, интензивният характер на неотдавнашната поредица от федерални разпити доведе различни свидетели, адвокати и други, които са отблизо запознати със ситуацията, до заключението, че Пауъл вероятно има голямо юридическо излагане на текущия етап от разследването на Смит.< /p>

Или, както един източник, който наскоро беше в стаята с федерални следователи, го казва накратко: „Сидни е прецакан.“

Помолен да коментира описанието на източника с две думи, Парлатор просто отговори със собственото си изявление от две думи: „Съгласен съм.“

В крайна сметка обаче Пауъл вероятно няма да е сам. От месеци Тръмпланд активно се страхува, че прокурорите в Джорджия скоро ще „идват за всички“. И ако скорошната активност е някаква индикация, офисът на специалния прокурор Смит може да не е много по-назад от областния прокурор на окръг Фултън.

През последните няколко седмици – включително в дните, откакто Тръмп беше обвинен в наказателна отговорност на 6 ян. разследване — федералните следователи са задавали на свидетелите поредица от конкретни, изчерпателни въпроси, фокусирани върху предполагаеми и неназовани съзаговорници, посочени в обвинителния акт на бившия президент, казват източниците, запознати със ситуацията, пред Rolling Stone. От особен интерес напоследък бяха свързаните с Тръмп адвокати Пауъл, Джулиани, Кенет Чезебро и Джон Ийстман, наред с други.

Още от Rolling Stone

DeSantis Казва, че са обсъдени удари с дронове срещу мексикански картели

Министерството на правосъдието иска да посрещне Новата година с процеса срещу Тръмп на 6 януари

Съюзниците на Тръмп се подготвят за повдигане на обвинения в разследването в Джорджия: „Те „Идват за всички“

Най-доброто от Rolling Stone

Полезните идиоти, Ново ръководство за най-уморените моменти от президентската кампания през 2020 г.

Анатомия на един скандал с фалшиви новини

Радикалният кръстоносен поход на Майк Пенс

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР