Съюзниците на Съединените американски щати все повече започват да се

...
Съюзниците на Съединените американски щати все повече започват да се
Коментари Харесай

САЩ губят влияние. Техни съюзници поглеждат към Русия

Съюзниците на Съединените американски щати от ден на ден стартират да се интересуват от по-евтино въоръжение от Русия и Китай. Това съобщи ръководителят на Централното командване на американските въоръжени сили военачалник Джоузеф Вотел, представен от „ Дейли Сабах “.

Високопоставеният военачалник счита, че Вашингтон губи своето въздействие в света, тъй като досегашните дългогодишни съдружници от НАТО търсят по-евтини и налични оръжия. Той загатна, че администрацията на Доналд Тръмп също носи виновност за това.

„ От политически съображения, поради цената и скоростта на доставка “ съдружници на Съединени американски щати поглеждат към Русия, счита генералът, командващ въоръжените сили на Щатите. Това се отразява и на оперативната съгласуемост сред американската войска и натовските сили.

През месец декември Турция, един от най-дългогодишните съдружници на Съединени американски щати, публично подписа с Русия контракт за закупуването на зенитно-ракетни системи С-400. По този метод турците станаха първата страна в алианса, направила това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР