Съюзник на задържания руски опозиционен активист Алексей Навални беше осъден

...
Съюзник на задържания руски опозиционен активист Алексей Навални беше осъден
Коментари Харесай

Активистът на критика на Путин Алексей Навални осъден на девет години затвор за това, че е „екстремист“

Съюзник на арестувания съветски опозиционен деятел Алексей Навални беше наказан на девет години затвор от съветски съд за присъединяване в " екстремистка " организация, се споделя в отчет на Moscow Times.

Вадим Останин, 46-годишният антикремълски деятел, беше арестуван дружно с петима други съдружници на Навални, когато Кремъл сложи в черния лист активистката мрежа на Навални като „ екстремистка “.

Останин беше координатор на политическата мрежа на Навални в Барнаул, град в Сибир.

През септември 2021 година съветските правоприлагащи органи откриха наказателно дело със задна дата против мрежата на Навални, което накара доста членове да избягат от Русия. В отчета се споделя, че прокурорите желаеха 11 години затвор за Останин.

Останин сподели, че здравето му се е влошило заради неприятните условия в пандиза и сподели, че управляващите са го малтретирали. Известната правозащитна организация " Мемориал " призна Останин за политически пандизчия.

„ При идването ми в Барнаул от Москва, без пояснение, бях подложен в единична килия, към шест квадратни метра, в мазе с прозорец, затрупан с парчета. Около седмица по-късно клетката беше наводнена с вода до глезените… В тези кафези имаше плъхове, мравки, паяци “, написа Останин в писмо, оповестено от екипа на Навални.

Останин е вторият човек, упрекнат в сходни обвинявания за „ екстремизъм “ след различен основен съдружник на Навални, Лилия Чанишева.

Правният екип сподели, че Останин е бил притискан да признае виновността си, само че той е отказал.

Алексей Навални излежава присъда от съвсем 12 години по хипотетично дело за машинация в наказателна колония. Неговите поддръжници споделят, че тези обвинявания са били скалъпени, с цел да го накарат да млъкне.

Инфо

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР