Съюзът на българските музикални и танцови дейци е публикувал номинациите

...
Съюзът на българските музикални и танцови дейци е публикувал номинациите
Коментари Харесай

Добрички музиканти са сред номинираните за Кристална лира 2023

Съюзът на българските музикални и танцови дейци е разгласил номинациите за годишните награди за върхови достижения в българското музикално и танцово изкуство „ Кристална Лира 2023 “. Сред тях са добрички сформира и персони.

Категория:

ОРКЕСТРОВО ИЗКУСТВО

БЪЛГАРСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР – ДОБРИЧ

– за концерта 12 септември 2022 година на Международния фестивал „ Дни на камерната музика “ – Габрово, отдаден на 70-годишнината на проф. Атанас Атанасов с премиера на неговото Рондо за пиано и оркестър, диригент Арто Чифчиян;

- за концерта на 12 октомври 2022 година в Добрич с гост-диригент Емил Табаков с стратегия: Йозеф Хайдн, Волфганг Амадеус Моцарт, Сергей Прокофиев и Емил Табаков;

- за концерта на 25 октомври 2022 година в Добрич с гост-диригент Николета Попова с произведения от Енрике Гранадос, Хоакин Турина, Йозеф Хайдн и Пьотър Илич Чайковски, солист Виктор Теодосиев (валдхорна);

- за концерта на 7 декември 2022 година в Добрич, диригент Арто Чифчиян, с произведения на Йохан Себастиан Бах, солисти Мартин и Александър Зайранови (цигулка).

ДИРИГЕНТ

АРТО ЧИФЧИЯН – за концерта с Български камерен оркестър – Добрич на 12 септември 2022 година на Международния фестивал „ Дни на камерната музика “ – Габрово, отдаден на 70-годишнината на проф. Атанас Атанасов с премиера на неговото Рондо за пиано и оркестър и за концерта на 7 декември 2022 година в Добрич с произведения на Йохан Себастиан Бах, солисти Мартин и Александър Зайранови.

ДУХОВ ОРКЕСТЪР

ДУХОВ ОРКЕСТЪР – ДОБРИЧ – за поредицата просветителни концерти през сезон 2022 / 2023 година за деца и възпитаници в Добрич с показване на духовите принадлежности и духовата музика от инструменталистите на оркестъра; за празничния концерт във връзка Деня на независимостта на 22 септември 2022 година в Добрич и за концертите навън на централния площад и в градския парк „ Св. Георги “.

Носителите ще станат известни на Гала театър с церемонията за награждаване на лауреатите, който ще се организира на 1 ноември 2023 година, сряда, от 19,00 часа в Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски “, София.

Вижте номинациите. Подкрепа за добричките музиканти можете да дадете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР