Съвсем скоро УМБАЛ-Бургас ще се сдобие с нова ангиографска зала,

...
Съвсем скоро УМБАЛ-Бургас ще се сдобие с нова ангиографска зала,
Коментари Харесай

Нова зала в УМБАЛ-Бургас за диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания

Съвсем скоро УМБАЛ-Бургас ще се снабди с нова ангиографска зала, в която ще се прави инвазивна диагностика и лекуване на сърдечно-съдови болести . Болницата направи огромен ремонт, с цел да приготви пространствата за разполагане на апаратурата. Той е към края си и монтажът на апаратите стартира .

Новата зала се намира на четвъртия етаж в лечебния корпус , в Отделението по кардиология. Досега кардиолозите използваха ангиографска зала на първия етаж. След края на ремонта ще завърши ежедневното преместване на пациентите от и до четвъртия етаж, което ще обезпечи по-добър комфорт както за тях, по този начин и за личния състав, осведоми доктор Светослав Гогов, инвазивен кардиолог и шеф на Отделението по кардиология .

С целево финансиране от Министерството на здравеопазването е закупена модерна високоспециализирана система за придобиване, обработка и предпазване на интервенционални облици, известна още като „ С-рамо “. Системата включва мобилен рентгенов уред от най-голям клас, преносима маса за пациента и командна зала с нужната компютърна настройка.

Към момента това е най-новият ангиографски уред в Бургас и района, от реномиран японски производител. С сходна инсталация са оборудвани залите във водещите кардиологични клиники в Европа и света. Тя ще се употребява за инвазивна диагностика и за разнообразни интервенции за лекуване на съдовете – стентирания, катетризации, слагане на пейсмейкъри .

Апаратурата съчетава последните визии за бъдещето на инвазивната кардиология в помощ на най-хубавите и модерни способи за лекуване на болести като исхемична болест на сърцето, клапни болести, периферна артериална болест /вкл. каротидни, бъбречни артерии и др./. Благодарение на ясния облик кардиолозите могат да вземат решения в действително време, да ползват новаторски подходи и щадящи пациента подходи. Едно от най-големите преимущества на апарата са по-ниските дози на облъчване на пациента, които могат да се наблюдават в това число в действително време.

Досегашната ангиографска зала към този момент ще бъде употребена единствено от Клиниката по съдова хирургия. Двете отделения съвместяваха графика си, което водеше до комплицирано обмисляне , изчакване и стресови обстановки, особени при незабавни случаи.

56 медикаменти за сърдечно-съдови болести стават безвъзмездни, а над 300 – с понижено доплащане

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР