Съвсем скоро чакаме да ни признаят официално за първото офроуд

...
Съвсем скоро чакаме да ни признаят официално за първото офроуд
Коментари Харесай

На ул. Козлодуй чакат листопадът да запълни ямите

Съвсем скоро чакаме да ни признаят публично за първото офроуд трасе в центъра на Пловдив, настояват хората от улица „ Козлодуй “. Твърдят, че е грехота локалната власт да събира налози за колите, тъй като от години ги трошат в дълбоките кратери, а през зимата съвсем не употребяват возилата си.

Уличката стартира като пресечка на „ Митрополит Панарет” в подножието на Стария град покрай ОУ „ Гео Милев”, спуска се стръмно, пресича още по-неравната калдъръмена улица „ Генерал Скобелев” и приключва на „ Цар Георги Тертер”. Тези не повече от 200 метра обаче в действителност се оказват огромно тестване за преминаващите.

„ Марица “ писа за плачевното положение на ул. „ Козлодуй “ през май и получи пояснения, че скоро ремонтът ще стартира. И през днешния ден обаче тук нищо не се е трансформирало. Мястото е част от зоната, която ще бъде тотално преобразена с предстоящите над 20 млн. по стратегия " Региони в напредък ". Първата социална поръчка за избор на реализатори обаче се забави поради пропуск в документите и ремонтът все по този начин се отсрочва. Пешеходците прескачат дупките, а водачи постоянно се оказват заклещени в непристъпен сектор поради паркирали от двете страни коли. Докато чакат уличката им да светне с европейските пари, жителите не стоят със скръстени ръце. Местни доброволци запълват дупките с подръчни средства - баластра, камъни и остарели автомобилни гуми.

„ Ако нямаш мощен джип, по-добре да не минаваш отсам - ще удариш я ризница, я гърне, а може и да изкривиш джанта в траповете “, изясни пловдивчанинът, който собственоръчно е „ закърпил “ дупките. „ Забравени сме и от бога, сякаш се намираме сред Малката и Голямата базилика, а си оставаме само вход към гетото. Дори никой не е минал да измете листата, а те си се натрупат. Може би чакат да накапят повече и да запълнят дупките с листа “, прибавя мъжът.

Гражданите желаят и да се регламентира паркирането на „ Козлодуй “, тъй като сега, въпреки и да няма знак, улицата се е трансформирала по насила в еднопосочна. Не виждат обаче кой може да им помогне, тъй като с години тук не са виждали служител на реда или някакъв различен представител на властта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР