Съвсем очаквано, около половин час след полунощ, Народното събрание взе

...
Съвсем очаквано, около половин час след полунощ, Народното събрание взе
Коментари Харесай

Няма да има нов състав на ЦИК преди евроизборите

Съвсем предстоящо, към половин час след среднощ, Народното събрание взе решение да не задейства процедура по промяна на Централната изборна комисия (ЦИК), съобщи Агенция " Фокус ".
Решението беше отхвърлено с 83 гласа " срещу " и 17 " въздържал се ", като единствено 56 депутати го поддържаха.
От Българска социалистическа партия упорстваха двудневен период Комисията по правни въпроси на Народното събрание да утвърди и са внесе за разглеждане план на процедурни правила за предложение за състав, чуване на претенденти и избор на ръководител, заместник-председатели и секретар на ЦИК. Червените се мотивираха с приключването на мандата на актуалната ЦИК и с наредбите в Изборния кодекс, че изборът на нова следва да завърши най-късно на 21 февруари 2019 година. Според опозицията неспазването на тази процедура би било извънредно неприятен знак. Управляващите обаче показаха, че ЦИК може да продължи да работи и след мандата си.
Преди да почне гледането на точката, депутатът на Българска социалистическа партия Петър Витанов прикани тя да бъде отсрочена за днешното постоянно съвещание, тъй като два следващи дни депутатите от правната комисия работят по 15 часа. Предложението му беше отхвърлено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР