Съвременният свят се променя така бързо, а с него –

...
Съвременният свят се променя така бързо, а с него –
Коментари Харесай

6 “за“ и 6 „против“ аудиокнигите

Съвременният свят се трансформира по този начин бързо, а с него – технологиите и самите хора. И това е най-видимо при нашите деца - актуалните са доста по-различни от тези в нашето детство. Те са още по-различни от нашите родители в детството им. Ако за тях най-хубавият подарък е бил книгата, то ползите на актуалните деца са други. И това не е неприятно. Просто е реалност.

Добре забравеното остаряло

Много от шедьоврите на детската литература, които са потребни от позиция на образование, знания, развиване на страсти, остават загадка за актуалните деца просто, тъй като те не обичат да четат.
Аудиокнигата е решение. И то не е доста ново. Нашите баби помнят радиоспектаклите, които събираха фамилията край апаратите всяка събота заран. В тези часове се излъчваха записи на пиеси или звучеше книжовен прочит на разнообразни творби.
Друг вид бяха виниловите плочи с приказки.
Съвременните деца пък имат аудиокниги.

Какви са техните преимущества

1. Противодейства на скуката. Аудиокнигата е не неприятен метод детето да се занимава с нещо потребно изключително, в случай че е привикнало да мързелува. То може да слуша книга на всички места и когато и да е – на разходка, в колата, в самолета.

2. Домашен спектакъл. Детските аудиокниги и постановки на приказки са нещо като театър – има и доста музика, разнообразни гласова на артисти, което е освен увлекателно, само че и развива прочувствения разсъдък и речта.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР