Съвременният човек прекарва огромно време на компютъра – някои от

...
Съвременният човек прекарва огромно време на компютъра – някои от
Коментари Харесай

Как да запазите зрението си, докато работите на компютър?

Съвременният човек прекарва голямо време на компютъра – някои от нас работят, а други просто запълват свобовното си време. Трябва да знаете обаче, че прекаленното вглеждане в монитора натоварва очите ви. За да ги запазите здрави обаче има специфична диета, която има позитивен резултат върху зрението ви и може да предотврати появяването на очни болести.

1. Моркови. Източникът на каротин, който предотвратява миопията. Препоръчително е да консумирате под формата на сок, по една чаша на ден. Сокът от моркови освен укрепва здравето на очите, само че също по този начин оказва помощ за възобновяване на нервната система - доста значимо за офис служащите и запалените геймъри.

2. Сок от магданоз. Възстановява зрението и оказва помощ при лекуването на катаракта, конюнктивит и други очни болести. Но внимавайте! Трябва да консумирате сок от магданоз в дребни дози, не повече от 40 мл на ден. Сокът може да се смесва с вода или с други зеленчукови сокове.

3. Шика и глог. Системното потребление на чай от тези плодове освен ще усъвършенства здравето на очите ви, само че ще пречисти и укрепи цялото ви тяло.

4. Тиква. Можете да ядете в каквото и да е количество, като главно ядене или като добавка към салати и други гозби.

5. Боровинки . Те от дълго време са известни със своите лечебни свойства.

Подгответе си за зимата боровинки със захар, ще ви спестят проблеми със зрението.

Вижте кои са другите 3 храни в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР