Съвременните български будители попадат във фокуса на „Седмица на духа“

...
Съвременните български будители попадат във фокуса на „Седмица на духа“
Коментари Харесай

„Седмица на духа“ в „Тази сутрин“ по повод Деня на будителите

Съвременните български будители попадат във фокуса на „ Седмица на духа “ в най-гледания утринен блок в българския ефир. Шест персони от сферата на изкуството, образованието, науката и медиите ще беседват с Антон Хекимян за силата на българския дух и делата на тези, които разпалват родолюбието ни.

След триумфа на първото издание на „ Седмица на духа “ през декември 2015, рубриката се превръна в традиция в дните към най-светлите български празници. Отвъд злободневните тематики и безредици от деня, екипът на „ Тази заран “ за следващ път реализира патриотичната самодейност за да насочи светлините на прожекторите към хората с идея и обръщение и непреходните житейски въпроси.

Актьорът Йосиф Сърчаджиев и историкът проф. Георги Марков гостуват в тематичната графа в първите два дни от седмицата. На самия Ден на националните будители пра-пра-внучката на Васил Левски - Христина Богданова, ще приказва за мотивацията и цената на подвига. В четвъртък актрисата Пламена Гетова споделя намерено за задачата на актьора и театъра като институция. Седмицата завършва с посещение на карикатуристите Чавдар Николов и Христо Комарницки , с цел да разясняват силата на сатирата да изобличава и да предизвика размисъл.

„ Това е нашият метод да обърнем взор към будителите на нашето съвремие. Много постоянно те работят и творят безшумно, оттатък светлината на прожекторите. В тази седмица ние насочваме вниманието към тях с самопризнание за всичко, което вършат и с вяра да вдъхновим повече такива българи, “ разяснява водещият Антон Хекимян.

Досега в „ Седмица на духа “ са гостували редица популярни български създатели и интелектуалци като Стефан Цанев, Антон Дончев, Гинка Станчева, Хайгашод Агасян, Маша Илиева и други.

От началото на сезона „ Тази заран “ затвърждава своята позиция на информативен водач измежду утринните блокове у нас. В телевизионния ефир предаването остава безапелационният избор на аудиторията, като по данни на GARB от началото на сезона бележи растеж от 2 пункта в съпоставяне със същия интервал на предходната година и притегля близо 48% от телевизионните фенове в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР