Съвместното предприятие на Sony и Honda, фокусирано върху електрическите превозни

...
Съвместното предприятие на Sony и Honda, фокусирано върху електрическите превозни
Коментари Харесай

Sony и Honda очакват да доставят първия си съвместен електрически автомобил през 2026 г.

Съвместното дружество на Sony и Honda, фокусирано върху електрическите транспортни средства, възнамерява да стартира доставки в Съединените щати и Япония през 2026 година, предава Си Ен Би Си.

Предприятието, известно като Sony Honda Mobility, има за цел да стартира да приема предварителни поръчки за коли през първата половина на 2025 година и се надява да стартира продажбите преди края на същата година. SHM възнамерява да се концентрира върху онлайн продажбите “, се споделя в изказване, оповестено в четвъртък.

Доставките в Съединени американски щати са планувани да стартират напролет на 2026 година, а тези за японския пазар ще започват през втората половина на същата година.

Изявлението на SHM обаче не съдържа информация за пробега или цената на транспортното средство, само че показва, че то ще бъде създадено във фабрика на Honda в Северна Америка.

През март 2022 година двете компании подписаха меморандум за съгласие, концентриран към „ стратегически съюз “ в региона на подвижността. През юни беше подписано съглашение за взаимно дружество и за основаване на Sony Honda Mobility.

През април Honda съобщи, че възнамерява да пусне 30 модела електрически транспортни средства в международен мащаб до 2030 година Автомобилната компания съобщи, че ще отдели почти 5 трилиона японски йени (около 33,9 милиарда долара) за електрификация и „ софтуерни технологии “.

Плановете на Honda за електрически транспортни средства я слагат в конкуренция с компании като Tesla на Илон Мъск, както и с компании като Volkswagen, Ford и Stellantis. През 2020 година Sony сподели първообраз на електромобил на конференция по време на CES 2020 в Лас Вегас.

Според Международната организация по енергетика продажбите на електрически транспортни средства са на път да доближат исторически връх тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР