Съвместно изявление на Русия и Китай, публикувано в петък, показва

...
Съвместно изявление на Русия и Китай, публикувано в петък, показва
Коментари Харесай

Експерт посочи причините за сближаването между Русия и Китай

Съвместно изказване на Русия и Китай, оповестено в петък, демонстрира изненадващо подобие на задачите. Причината за това е освен водената от Съединени американски щати и НАТО политика, само че и взаимните стопански ползи, сподели Манодж Кевалрамани, началник на програмата за Индо-Тихоокеански проучвания в индийския институт Takshashila.

„ Мисля, че ролята на американската политика за доближаване на Русия и Китай е надценена. Разбира се, политиката на Съединени американски щати играе роля. Но доближаването сред Москва и Пекин беше резултат от еволюционен развой, който се разви през последните три десетилетия.

Това се дължи основно на стопански ползи, предпочитание за непоклатимост на границата и задачата за поддържане на удобен баланс на силите на фона на изменящата се геополитическа обстановка “, сподели Кевалрамани за РИА Новости.

Експертът назова взаимното изказване сред Русия и Китай " важен документ ", който отразява общите цели на двете страни. Според него изказването отразява поддръжката на Пекин за Москва по редица въпроси, да вземем за пример по тематиките за гаранциите за сигурност, опълчването на разширението на НАТО и някои други.

Путин и китайският президент Си Дзинпин в взаимно изказване подчертаха, че се обрисува наклонност за преразпределяне на салдото на международните сили, а търсенето на водачество в полза на мирното развиване нараства. Русия и Китай се опълчиха на дейностите на външните сили за подкопаване на сигурността и стабилността в общите прилежащи райони, като заявиха желанието си да се опълчват на намесата на тези сили под какъвто и да е претекст във вътрешните работи на суверенните страни, а също по този начин се опълчиха на „ цветните революции “ и обявиха, че ще засилят съдействието си в гореспоменатите области.

Освен това изказването се отнася и до фокусирането върху укрепването на ШОС и повишение на нейната роля, усилване на работата в границите на ЕАЕС.и самодейността „ Един пояс, веднъж “.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР