Съвместните усилия на Община Пловдив и Областната дирекция на МВР

...
Съвместните усилия на Община Пловдив и Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Умните светофари в Пловдив намалили катастрофите в кръстовища три пъти!

Съвместните старания на Община Пловдив и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за сигурност на придвижването дават съответни резултати, макар непрекъснатото нарастване на колите в града. Това регистрираха участниците в последното за годината съвещание на Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата. В поддръжка на този извод от Пътна полиция изнесоха съответни числа. До този миг на годината в града са регистрирани 1411 пътнотранспортни катастрофи - 889 по-малко спрямо миналата 2016-та, когато ПТП са 2300. 
Тежките ПТП са 353 с 13 починали и 414 ранени. В съпоставяне с 2016 година броят на тежките произшествия е намалял с 56, на починалите - с петима, а на ранените - с 57. Като съществени аргументи за пътнотранспортните катастрофи специалистите показаха погрешно държание на водачите на МПС по отношение на пешеходците и несъобразена скорост. Именно против тези аргументи ще бъдат ориентирани взаимните старания на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Община Пловдив и през идната година. 
"Продължаваме с работата по създаване на повдигнати пешеходни пътеки и осветяването им. Предстои да бъдат закупени и инсталирани две стационарни камери за засичане на скорост ", съобщи заместник-кметът по превоз и ръководител на Комисията Златин Велев. Той уточни, че и през 2018 година в бюджета ще бъдат заложени средства за закупуване за потребностите на Пътна полиция бързи тестери за наркотични субстанции за усилване на контрола против водачите, които сядат зад кормилото след приложимост на опиати. 
Данните сочат още, че пътнотранспортните катастрофи в кръстовищата са намалели съвсем три пъти спрямо предходната година. До момента те са 330 против 908 за 2016 година Като съществена причина за тази позитивна смяна бяха посочени новите светофарни уредби в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР