Съвместни патрули на гранични и горски служители ще следят едновременно

...
Съвместни патрули на гранични и горски служители ще следят едновременно
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: До две седмици започва спешен ремонт на пограничните пътища, за да осигурим работата на граничните екипи

Съвместни патрули на гранични и горски чиновници ще наблюдават по едно и също време мигрантския напън, сечта и бракониерството
Вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министъра на земеделието Явор Гечев посетиха региона на Малко Търново. Двамата на място се срещнаха със положението на горските пътища, които сега употребяват чиновниците на Гранична полиция, които обезпечават отбраната от мигрантския напън. “Най-важната ни задача е да обезпечим пътищата в региона. За да можем  да се оправим с възходящата вълна от противозаконни мигранти, би трябвало да имаме условия за напредване на граничната техника. В момента тя се чупи, а за ремонтите се изискват големи средства, разяснява вицепремиерът и министър на вътрешните  работи Иван Демерджиев. Очаква се дейностите да стартират до две седмици. 
Той заяви, че с регионалните шефове на Хасково, Бургас и Ямбол е разисквана правната рамка – оповестеното за трите области отчасти бедствено състояние е точно, с цел да се даде опция в незабавен порядък да стартират и да се извършат ремонтните действия. Това е задача с приоритет за националната сигурност, бе безапелационната позиция на вътрешния министър. 
Вицепремиерът Демерджиев и министър Гечев на място показаха и основаването на взаимни патрули сред граничните и горските чиновници. Тези патрули ще подкрепят от една страна битката с противозаконната миграция, а от друга – противодействието на противозаконната сеч и бракониерството в региона. 
Посещението в Странджа при Малко Търново е и част от поредицата инспекции на изпълнителната власт за нарушавания при осъществяваната сеч. Министър Демерджиев разгласи, че вследствие на предходната взаимна инспекция, осъществена в региона на Средна гора, са формирани десетки актове за позволени нарушавания. 
Институциите в една страна могат да работят дружно. Ние сплотяваме напъните си, с цел да реализираме оптималната успеваемост, разяснява министърът на земеделието Явор Гечев. В удостоверение на напъните, които институциите поставят в това направление, министърът на земеделието и горите даде подробна информация за резултатите от към този момент извършените инспекции, свързани със сечищата под връх Богдан и добиването на дървесина там: “Бяха направени цялостни инспекции. Установени са редица несъответствия във връзка с непочистени сечища, погрешно краткотрайно запазване на дървесина. Очакваме резултати от дадените проби, с цел да установим дали интензивността на редица сечища е осъществена поради заразяване на насажденията ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР