Съвместна информационна акция, насочена към превенция на шофирането след употреба

...
Съвместна информационна акция, насочена към превенция на шофирането след употреба
Коментари Харесай

БЧК и ОДМВР-Силистра със съвместна акция за безопасно шофиране

Съвместна осведомителна акция, ориентирана към предварителна защита на шофирането след приложимост на опиати, организираха автоконтрольори от бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР-Силистра и доброволци от Българския юношески червен кръст през днешния ден в регионалния град. На един от изходите на града, подпомагани от пътните служители на реда, младежите раздаваха брошури на водачите и пасажерите в колите и отправяха послания за отговорно шофиране.

Повод за самодейността са зачестилите пътнотранспортни катастрофи в страната след приложимост на дрога, към които младежите не остават безразлични. Под управлението на специалиста в БЧК Галина Иванова те сами са изготвили осведомителните брошури, съдържащи съществена информация за типовете опиати и тяхното влияние върху човешкия организъм и способността за шофиране. Част от брошурите доброволците ще разпространят и измежду своите връстници в силистренските учебни заведения.

Целта на акцията, подкрепена с подготвеност от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, е да притегли публичното внимание към последствията от шофирането под влияние на упойващи субстанции.

От началото на 2022 година до 31 октомври пътните служители на реда от ОДМВР-Силистра са открили 55 случая на ръководство на МПС след приложимост на дрога и 184 случая на шофиране след приложимост на алкохол, 87 от които с централизация над 1.2 промила.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР