Съветвам всички хора да намерят нещо, за което са благодарни

...
Съветвам всички хора да намерят нещо, за което са благодарни
Коментари Харесай

Джо Витале: Намерете това, за което сте благодарни

 Съветвам всички хора да намерят нещо, за което са признателни

Когато за първи път ми предложиха този тип концепция за, нямах на практика нищо. Бях публицист без пари; Имах повече кредитори, в сравнение с приятели; Едва се задържах на повърхността, камо ли да се катеря.

Така един ден започнах да протоколирам някои хрумвания за тази идея за признателност, до момента в който се пробвах да направя лист с неща, за които бих бил признателен на света.

Помислих за това известно време, като гледах стената, след това насочих взор към прозореца… нищо. През цялото това време въртях моливa в ръцете си. Загледах се в жълтото тяло на молива с името на производителя в профил – и тогава ми просветна! Благодарeн съм за този молив! Знам, че това може да звучи неуместно, само че се концентрирах върху концепцията, че този молив ми дава способността да протоколирам мислите си на хартия. Имах и гума, ако желая да изтрия някоя от тези мисли и да ги заменя с нещо по-добро. Това е много малко – само че въпреки всичко нещо.

Трябва да намерите нещо в живота си, за което да сте признателни. Може това е вашият домакински любим, или ваш другар … Винаги има нещо. Най-голямата спънка пред благодарността е силата на нашия безконечен остарял вътрешен разговор. Забравяме, че предишните прекарвания – позитивни и негативни – ни направиха това, което сме в този момент, и можем да изберем да ги възприемаме като позитивни и да се възползваме от тях.

Ето едно от обичаните ми утвърждения:
„ Днес е най-хубавият ден, тъй като краката ми са стъпили на земята, а аз съм жив и здрав. “

Колкото повече изучавах благодарността и по какъв начин тя може да повлияе на бъдещето ми, толкоз повече ме изумяваше. Открих, че благодарността е във всички нас и това е избор, който не зависи от събитията. И че всеки може да я развие в себе си. Дори и да сте имали сложни моменти в предишното, вие можете да станете признателен човек.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР